avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PLATA CAS
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PLATA CAS

Buna ziua!
Am un contract de munca cu 8 ore/zi, dar nu sunt platite contributiile la salarii. In acest caz pot sa-mi fac un contract de asigurat cu casa de pensii si sa-mi platesc singur CAS-ul, sau daca aveti alte solutii va rog sa-mi dati un sfat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:24, 6 Aprilie 2012
Atata timp cat lucrati legal,pe baza unui cim,nu cade in obligatia dvs. sa va asigurati,nici la sanatate si nici la pensii,aceste obligatii revenind angajatorului,in calitatea sa de platitor al venitului ,prin retinerea directa a contributiilor din salariul dvs.
Sesizati urgent institutiile abilitate.
Da, stiu, dar nu as vrea sa treaca timpul si sa nu am vechime in aceasta perioada.
S-ar putea sa figurati totusi in baza de date ,nu stiu daca angajatorul nu a depus declaratia 112?Ar trebui sa verificati mai intai...
112 e depusa, eu am verificat balanta.
1. Daca a fost depusa D112 perioada respectiva este stagiu de cotizare pentru pensie.

2. Dar daca contributia nu a fost virata in contul pensiilor atunci punctul de pensie pe acea perioada este zero.
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata contributiilor la asigurarile sociale Marcela33 Marcela33 Buna ziua, Am lucrat intr-o societate comerciala care a falimentat, inainte de faliment nu a platit doi ani contributiile la bugetul asigurarilor sociale. ... (vezi toată discuția)
Contract de munca neinregistrat lioara44 lioara44 Buna seara .La finele anului trecut am solicitat ITM-ului un extras din revisal fiind angajata unui cabinet medical cu 4 ore.Contractul de munca cu respectivul ... (vezi toată discuția)
Țepuit de angajatori - plată discontinuă contribuții sociale, soluții pentru completarea perioadelor neacoperite geopetrache geopetrache Buna ziua. La intocmirea actelor de somaj am constatat ca, desi cartea de munca este completata corespunzator, angajatorii mei nu au platit contributiile ... (vezi toată discuția)