avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului daca realizez venituri din contract de colaborare?

Buna ziua,

Se poate obtine indemnizatia de crestere copil in conditiile in care in ultimele 2 luni de sarcina am contract de colaborare si imi platesc singura contributiile?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: slaura , utilizator 11:09, 9 Aprilie 2012
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Veniturile realizate in baza unui astfel de contract se iau in considerare la stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru CCC.
Ideea este ca am contract de angajare pe perioada determinata, care se incheie inainte de a naste cu 2 luni, angajatorul nu doreste sa mi-l prelungeasca.
In cazul in care as incheia un contract de colaborare cu o firma de traduceri veniturile cum pot fi demonstrate ca fiind impozabile sau ce ar trebui sa fac?
Trebuie neaparat contract de munca?
Ar mai fi si optiunea de a intra in somaj, dar o iau in calcul doar in ultima instanta.
Veniturile care se iau in calcul sunt : veniturile din salariu, veniturile din activitati independente si venituri din activitati agricole , asa cum sunt ele definite la art. 46, art. 55 alin. (1) şi (2) şi art. 71 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare
Ok, atunci cum pot demonstra ca veniturile realizate din traduceri sunt venituri din activitati independente in conditiile in care nu sunt PFA si nu pot emite factura?
Trebuia sa aveti un contract de prestari servicii , in baza caruia vi se plateau acele sume...

Alte discuții în legătură

Venituri luate in calcul pt indemnizatia cic crisschirita crisschirita Poate beneficia de indemnizatie CIC o persoana care 12 luni anterior nasterii a obtinut venituri exclusiv din conventie civila? (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua, Poate beneficia de indemnizatie de crestere copil o doamna care are conventie civila de mai mult de 12 luni si a obtinut venit la care a achitat ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului daca am conventie de munca? Rucsandra1 Rucsandra1 buna,as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului daca am o conventie de munca din 28.10.2014 si copilul ar trebui sa se nasca la ... (vezi toată discuția)