avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Preluare O.N.G
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Preluare O.N.G

Buna ziua, de curand am primit o propunere sa preiau un ONG sa incerc sa il trec de utlitate, etc. Daca semnez si iau tot inprimire, masini, bunuri, la ce trebuie sa am grija sa nu ma trezesc dupa nu stiu cat timp sa ma cheme la parchet. Daca are datorii sau evaziune sau ceva si eu semnez de primire, pot sa am problema...?


Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:58, 6 Aprilie 2012
Nu exista prevazut in legislatie asa ceva .. preluarea unui ONG ..daca doriti puteti deveni presedintele acestuia si va puteti ocupa de activitatea acestuia .. ONG-urile nu se vand sau se tranzactioneaza.
Mai intai trebuie sa specificati in ce calitate veti prelua: ca presedinte, caz in care veti mai avea si alti membrii in comitetul director sau ca director executiv, daca ong-ul are o activitate apla si toate activitatile si proiectele sunt sub coordonarea si raspunderea lui(inclusiv coordonatorii de proiecte).
Trebuie sa solicitati o analiza a contabilului sau a cenzorului si puteti merge si la anaf de care apartineti si sa cereti fisa platitorului(care reda toate platile si datoriile).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie andreidarius andreidarius 1.Pentru infiintarea unei asociatii avand ca scop crearea unei centru de plasament are cine un model de statut sau/si de act constitutiv? Nu suntem specialisti ... (vezi toată discuția)
Organizare ong SPIRIDON_MIHAELA SPIRIDON_MIHAELA Hristos a inviat! si Buna ziua! Am cateva nelamuriri legate de organizarea corecta a unui ONG Sunt membru fondator asociat si secretar in cadrul unui ong, ... (vezi toată discuția)
Administrator ong ContSters264603 ContSters264603 Presedintele unui ONG poate indeplini si functia de administrator al acestuia? (vezi toată discuția)