avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie

1.Pentru infiintarea unei asociatii avand ca scop crearea unei centru de plasament are cine un model de statut sau/si de act constitutiv? Nu suntem specialisti dar vrem sa fie totul cum trebuie.
2. Pentru finantare ce putem trece inafara de donatii, cotizatii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: barbarosza , utilizator 15:46, 13 Ianuarie 2014
Resursele financiare se constituie din:
- cotizatii ale membrilor si sustinatorilor;
- subventii acordate de institutii publice nationale sau internationale;
- colecte publice;
- conventii parteneriale cu autoritatile publice centrale si locale;
- finantari din partea organizatilor nonguvernamentale nationale si internationale;
- sponsorizari, donatii de la persoane fizice si juridice, legate de la diverse persoane fizice;
- resurse provenite din activitătile economice directe desfăşurate în vederea autofinantării;
- alte venituri prevăzute de lege.
Modele orientative de statut/act constitutiv gasiti pe internet daca dati cautare dupa numele celor mai renumite ong-uri de la noi care desfasoara astfel de activitati/servicii sociale.
multumesc!
puteti sa-mi spuneti daca membrii fondatori pot deveni ulterior salariati ai asociatiei?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
andreidarius, utilizator
In primul rand dupa infiintare, nu vor mai fi diferente intre membrii care intra in asociatie dupa infiintare si cei care sunt pe lista la infiintare.
Apoi daca nu sunt in organele de conducere ale asociatiei, deci persoane alese, pot fi angajate cu contracte de munca pe unele proiecte ale asociatiei.
Dar sa aveti in vedere ca pentru acea activitate angajatii sa aiba o anumita pregatire profesionala fara de care nu cred ca veti primi autorizarea centrului.
Prin urmare daca X are calitatea de membru fondator, este si imputernicit sa semneze orice fel de acte in numele asociatiei, mai poate avea si calitatea de angajat in functia de supraveghetor de exemplu?
multumesc!
Persoana imputernicita sa reprezinte si sa semneze este de obicei presedintele ales al asociatiei. Daca vreti ca sa se angajeze cu contract de munca alegeti un alt membru ca presedinte sau membru in comitetul director. Asociatia e recomandat sa aiba mult mai multi membrii decat minimul 3 trecut in lege.

Alte discuții în legătură

Componenta consiliului director al unei asociatii si ag laviniai33 laviniai33 Buna ziua, As dori o parere cu privire la situatia. Daca intr-o asociatie angajatii (nu e vorba de directorul executiv, dar si angajatii fac parte din ... (vezi toată discuția)
Raspundere membrii consiliului director intr-o asociatie non-profit alexandralazar alexandralazar Buna ziua, As vrea sa va intreb in caz de probleme intr-o asociatie non-profit, in ce masura membrii Consiliului Director al Asociatiei ar putea raspunde ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong opera cristivoicu cristivoicu Doresc sa infiintez o organizatie non guvernamentala, asociatie,obiectivul principal fiind Opera.Pentru a se putea infiinta acest ong este nevoie de minim 3 ... (vezi toată discuția)