avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intervenientul in interes propriu este parte in proces?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intervenientul in interes propriu este parte in proces?

Buna seara,
Un intervenient in nume propriu,este considerat ca si parte in proces ?
Daca i s-a respins cererea de interventie,deoarece nu a fost sustinuta de avocatul ales, intervenientul poate face recurs ?
Este mentionat in vreo lege ca intervenientul poate,sau nu poate face recurs in cauza in care a intervenit in nume propriu ? Care ar fi legea ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 10:01, 9 Aprilie 2012

Vedeti Legea 146/1997, privind taxele judiciare de timbru
Art. 10.-Cererile reconventionale, cererile de interventie si de chemare in garantie se taxeaza dupa regulile aplicabile cererii sau actiunii principale.

Art. 11.-(1)Cererile pentru exercitarea apelului sau recursului impotriva hotararilor judecatoresti se taxeaza cu 50% din:
-taxa datorata pentru cererea sau actiunea neevaluabila in bani, solutionata de prima instanta;
-taxa datorata la suma contestata, in cazul cererilor si actiunilor evaluabile in bani.

Va multumesc. Am inteles. O seara buna va doresc.
Nu am inteles,daca hotararea se comunica si intervenientului in nume propriu,sau acesta trebuie sa o solicite expres ?
Teoretic trebuie sa se comunice si intervenientului pentru ca are interes sa o cunoasca.
Teoretic asa e. Dar,doream un raspuns sigur,poate o speta in acest sens.

Alte discuții în legătură

Cerere de interventie ni_leta ni_leta Buna seara Am o nedumerire. - paratul , ( la fond) formuleaza cerere reconventionala, dupa care renunta la ea si o califica in cerere de interventie in ... (vezi toată discuția)
Recurent - parat sau recurent intervenient? ni_leta ni_leta Buna ziua Revin cu o rugaminte daca ma poate ajuta cineva. La fond parata a renuntat la cererea reconventionala in favoarea unei cereri de interventie in ... (vezi toată discuția)
Tardivitate recurs ilinico ilinico X introduce actiune in revendicare impotriva mea. Aflam ca donase acel teren fiicei lui si nu mai era proprietar la momentul cand introdusese actiunea . Noii ... (vezi toată discuția)