avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Data de la care societatea devine platitoare de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Data de la care societatea devine platitoare de tva

O societatea care opteaza pentru plata tva desi nu a atins plafonul, apare in vector cu data de luare in evidenta 23.03.2012 ( aceasta este si data deciziei); cum se procedeaza in astfel de situatie ? facturile emise pina in 23 sunt fara tva, iar cele de dupa 23 martie cu tva ? se poate asa ? sa apara cateva zile platitor, si diferenta neplatitor in aceeasi luna ? Conform pct 66, din Normele la CF, la (1) litera d, data inregistrarii este data deciziei de aprobare a inregistrarii..
Cel mai recent răspuns: alina40 , utilizator 08:34, 9 Aprilie 2012
Corect data de devenire platitor este data deciziei. Nu cred ca este o problema sa emiteti si sa inregistrati facturi in functie de data respectiva.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data de la care devine platitor tva roxete roxete buna seara! un srl care opteaza pentru plata tva desi nu a atins plafonul, apare in vector cu data de luare in evidenta 24.07.2012 ( aceasta este si data ... (vezi toată discuția)
Firma neplatitoare tva bux10 bux10 Buna seara, Am si eu o intrebare si v-as ruga sa ma ajutati sa gasesc raspunsul: am o firma abia infiintata (iulie), neplatitoare de TVA. As vrea sa inchei un ... (vezi toată discuția)
2013 depasire plafon 65000 euro sofcris sofcris buna ziua, am o intrebare, sunt neplatitor de tva, dar in 2013, martie sa zicem voi depasii acest plafon, ce trebuie sa fac, voi factura cu tva incepand de ... (vezi toată discuția)