avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren extravilan - padure. Drept de preemptiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren extravilan - padure. Drept de preemptiune

Buna ziua ! Am si eu o nelamurire...
am cumparat un teren extravilan, avand in C.F. trecuta categ. -padure- si ma intereseaza daca am urmat procedura corecta si daca contractul de vanzare-cumparare poate fi atacat in instanta de catre un vecin mai ciudat, vecinul fiind un unchi al celui care mi-a vandut terenul.
procedura urmata de mine a fost:
- cerere facuta catre Ocolul Silvic din orasul meu, pentru a vedea daca face sau nu parte din amenajamentul silvic al lor , respectiv Fondul forestier al RO
- raspunsul a fost negativ, acestia raspunzandu-mi ca nu face parte din amenajamentul silvic al Ocolului si nici al Fondului forestier.
- in baza negatie am incheiat contractul de vanzare-cumparare in fata notarului public
O problema ar mai fi ca vanzatorul a iesit din indiviziune in 2008, moment in care expertul in AGRICULTURA(nu silvicultura) a schimbat categoria terenului, trecandu-l din FANETE in PADURE, avea aces drept, el nefiind expert in silvicultura, iar in noul CF fiind trecut ca padure.

- negatia am luat-o de la Ocol si a) terenuri cu destinatie agricola - cele cu vegetatie forestiera, daca nu fac parte din amenajamentele silvice iar cele forestiere(in speta-padure, conf C.F.) - b) terenuri cu destinatie forestiera, si anume: terenurile impadurite sau cele care servesc nevoilor de cultura, productie ori administrare silvica, terenurile destinate impaduririlor si cele neproductive - stancarii, abrupturi, bolovanisuri, rape, ravene, torenti -, daca sunt cuprinse in amenajamentele silvice
AL MEU CE ESTE, teren agricol sau teren forestier, in C.F. e trecut PADURE, am gresit procedura cumpararii sau nu ??? :)

Am citit in noul cod civil - art.1849 - dreptul de preemptiune al arendasului la terenul agricol.


MULTUMESC ANTICIPAT !!!:D

Alte discuții în legătură

Destinatia si folosinta terenului Mihaela Enache Mihaela Enache Care e distinctia intre \"destinatia\" unui teren si \"categoria de folosinta\" a unui teren? Ex: teren cu destinatie forestiera si categoria de folosinta : ... (vezi toată discuția)
Contract arenda monica_ofice monica_ofice conform art.1 aliniat.2 din Lg.16/1994-modificata in 2008 , nu se enumera terenurile ocupate cu pasuni permanente sau fanetepentru a fi arendate .Nu sunt si ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan agricol - zona verde v1a 120705 120705 Buna ziua, dragi colegi, ma confrunt cu urmatoarea problema: detin un teren in sectorul 3, Drumul Lunca Cetatii 12-20, pe care m-am decis sa il vand. Mergand ... (vezi toată discuția)