avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... teren intravilan agricol - zona verde v1a
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

teren intravilan agricol - zona verde v1a

Buna ziua,
dragi colegi, ma confrunt cu urmatoarea problema: detin un teren in sectorul 3, Drumul Lunca Cetatii 12-20, pe care m-am decis sa il vand. Mergand sa cer un certificat de urbanism, am aflat ca terenul meu a fost "mutat", conform PUZ-ului sector 3 si OUG 114/2007, in zona verde si ca nu putem construi pe el case/locuinte,ci alte tipuri de constructii de agrement, de alimentatie publica etc.
Se poate sa imi raspunda cineva la urmatoarele intrebari:
1. Ce inseamna intravilan-agricol? Pot sa il trec in intravilan?
2. Este posibil ca terenurile proprietate privata sa fie mutate asa peste noapte dintr-un tip in altul, fara informarea in prealabil a proprietarului?
Dati-mi o mana de ajutor!

Va multumesc,

Elena
Cel mai recent răspuns: Pencu Dan , utilizator 20:06, 31 Decembrie 2017
1. - TEREN INTRAVILAN-AGRICOL = teren situat in intravilanul unei localitati, dar care are ca desptinatie utilitate agricola;
In functie de destinatie, terenurile sunt:
a) terenuri cu destinatie agricola, si anume: terenurile agricole productive - arabile, viile, livezile, pepinierele viticole, pomicole, plantatiile de hamei si duzi, pasunile, fanetele, serele, solariile, rasadnitele si altele asemenea -, cele cu vegetatie forestiera, daca nu fac parte din amenajamentele silvice, pasunile impadurite, cele ocupate cu constructii si instalatii agrozootehnice, amenajarile piscicole si de imbunatatiri funciare, drumurile tehnologice si de exploatare agricola, platformele si spatiile de depozitare care servesc nevoilor productiei agricole si terenurile neproductive care pot fi amenajate si folosite pentru productia agricola;
b) terenuri cu destinatie forestiera, si anume: terenurile impadurite sau cele care servesc nevoilor de cultura, productie ori administrare silvica, terenurile destinate impaduririlor si cele neproductive - stancarii, abrupturi, bolovanisuri, rape, ravene, torenti -, daca sunt cuprinse in amenajamentele silvice;
c) terenuri aflate permanent sub ape, si anume: albiile minore ale cursurilor de apa, cuvetele lacurilor la nivelurile maxime de retentie, fundul apelor maritime interioare si al marii teritoriale;
d) terenuri din intravilan, aferente localitatilor urbane si rurale, pe care sunt amplasate constructiile, alte amenajari ale localitatilor, inclusiv terenurile agricole si forestiere;
e) terenuri cu destinatii speciale, cum sunt cele folosite pentru transporturile rutiere, feroviare, navale si aeriene, cu constructiile si instalatiile aferente, constructii si instalatii hidrotehnice, termice, de transport al energiei electrice si gazelor naturale, de telecomunicatii, pentru exploatarile miniere si petroliere, cariere si halde de orice fel, pentru nevoile de aparare, plajele, rezervatiile, monumentele naturii, ansamblurile si siturile arheologice si istorice si altele asemenea.
2.- Imobilele proprietate privata nu isi schimba locatia;
3. - PUZ = prin PUZ se stabilesc obiectivele, acţiunile, priorităţile, reglementările de urbanism (permisiuni şi restricţii) necesar a fi aplicate in utilizarea terenurilor si conformarea construcţiilor din zona studiată (PUZ-ul reprezintă o fază premergătoare realizării investiţiilor, prevederile acestuia realizându-se etapizat in timp, funcţie de fondurile disponibile).
Problemele abordate în cadrul Planului Urbanistic Zonal sunt: organizarea reţelei stradale; zonificarea funcţională a terenurilor; organizarea urbanistic-arhitecturală în funcţie de caracteristicile structurii urbane; indici şi indicatori urbanistici (regim de aliniere, regim de înălţime, POT, CUT, etc); dezvoltarea infrastructurii edilitare; statutul juridic şi circulaţia terenurilor; delimitarea şi protejarea fondului arhitectural-urbanistic de valoare deosebită, dacă acesta există in zona studiată; măsuri de delimitare până la eliminare a efectelor unor riscuri naturale şi antropice, dacă acestea există în zona studiată; menţionarea obiectivelor de utilitate publică; măsuri de protecţie a mediului, ca rezultat al programelor specifice; reglementări specifice detaliate (permisiuni şi restricţii) incluse în Regulamentul local de urbanism aferent PUG-ului.



Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
Buna seara dna Elena, mai detineti in proprietate terenul respectiv ?
Ultima modificare: Duminică, 31 Decembrie 2017
Pencu Dan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Destinatia si folosinta terenului Mihaela Enache Mihaela Enache Care e distinctia intre \"destinatia\" unui teren si \"categoria de folosinta\" a unui teren? Ex: teren cu destinatie forestiera si categoria de folosinta : ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren din agricol în intravilan vanip vanip Terenul nostru are 20 ha si se gaseste în Ilfov. Pe titlul de proprietate, este scis ca are folosinta agricola. Nu avem nici un proiect, dar dorim sa obtinem ... (vezi toată discuția)
Contract arenda monica_ofice monica_ofice conform art.1 aliniat.2 din Lg.16/1994-modificata in 2008 , nu se enumera terenurile ocupate cu pasuni permanente sau fanetepentru a fi arendate .Nu sunt si ... (vezi toată discuția)