avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune - mostenitor minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune - mostenitor minor

Este obligatoriu ca inainte de deschiderea succesiunii sotul supravietuitor sa ceara numirea sa ca tutore al mostenitorului minor? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 17:40, 8 Aprilie 2012
Se va numi un curator special daca si Sotul supravietuitor are calitatea de succesibil, pt ca exista interese contrare. Curatorul poate fi unul din bunici, nasii, frati ai parintilor. Numirea se face de catre instanta de tutela prin incheiere , instanta de tutela fiind de fapt cea civila de la domiciliul minorului. insa dosarul succesoral se poate Pune pe rolul notarului competent in a solutiona succesiunea, numai ca eliberarea certificatului de mostenitor nu se va face fara numirea curatorului care II va reprezenta pe minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire in favoarea celorlalti mostenitori soimumircea soimumircea In urma unei hotarari judecatoresti definitiva si irevocabila s-a instituit interdictia in ce o priveste pe fica mea majora care este bolnava. Cu acordul meu ... (vezi toată discuția)
Autorizarea instantei de tutela pentru acte de dispozitie ale minorului clara1801 clara1801 Am urmatoarea situatie juridica, sunt curioasa ce parere aveti cu privire la subiect: Doresc sa obtin autorizarea insantei de tutela pentru a efectua o ... (vezi toată discuția)
Curatela mihaicalara mihaicalara M-am lovit de o problema. la dezbaterea succesiunii s-a instituit curatela unui minor intrucat tatal lui mostenitor de drept decedase. Problema a intervenit ... (vezi toată discuția)