avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate beneficia de indemnizatie de somaj?

Un angajat lucreaza 5 luni, iar 7 luni este in concediu fara plata pentru formare profesionala. Se acorda indemnizatie de somaj la implinirea a 12 luni daca este disponibilizat?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 13:48, 9 Aprilie 2012
1. Concediul fara plata nu este stagiu de cotizare la somaj deci nu este luat in calculul celor 12 luni necesare.

2. - Dar pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trbuie ca in ultimele 24 de luni sa aiba 12 luni stagiu de cotizare la somaj.
- Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi anfajator.

3. Daca mai are 7 luni lucrate in ultimele 24 de luni poate beneficia de indemnizatie de somaj.
Puteti beneficia de ajutorul de somaj daca aveti un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni.
Daca concediul fara palta este acordat in vederea formarii profesionale, indiferent de durata acestuia, conform art.51 alin. (1) lit. d) din Codul muncii Contractul individual de munca se suspenda din initiativa salariatului.
Efectele concediului fara plata sunt similare cu cele ale unei suspendari a contractului individual de munca, respectiv: salariatul nu presteaza munca iar angajatorul nu plateste salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Madalin196 Madalin196 buna ziua, am si eu o intrebare. Am lucrat la o firma 6 luni cu salariu de incadrare de 700 lei , dupa care am fost disponibilizat iar dupa 3 luni m-au ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare, salarii compensatorii, somaj demnitate demnitate Dupa noul cod al muncii perioada de contributie la fondul de somaj trebuie sa fie de 12 luni? Nu am decat 6 luni , am intrerupt 4 luni. As putea sa-mi platesc ... (vezi toată discuția)
In ce conditii pot beneficia de somaj? talossmn talossmn Buna ziua! Dupa cat timp lucrat in aceeasi firma se beneficiaza de somaj? Multumesc. (vezi toată discuția)