avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ITM

Daca depun o plangere la ITM in legatura ca nu vor sa ma mai primeasca la munca in perioada de preaviz specificata in cererea de demisie si ei nu depisteaza nimic in neregula, pot fi eu tras la raspundere de ITM sau de firma la care lucrez ?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 17:42, 9 Aprilie 2012
Nu au ce sa va faca. Sunt obligati sa va primeasca in continuare.
In aceste conditii, nu stiu in ce masura va ajuta ITM-ul , dar nu puteti fi trasa la rasundere de catre ITM, intrucat dvs ati semnalat o fapta care va incalca drepturile ca angajat.

În cazul în care angajatorul refuză să-l primească la lucru pe salariat, fără să se fi dispus incetarea raportului de munca, salariatul se poate adresa instanţei de judecata.
1. Angajatorul poate renunta total sau partial la perioada de preaviz, in cazul demisiei, daca scrie aceasta pe notificarea de demisie facuta de dvs.

2. Din Codul muncii:

Art.81 (referitor la demisie)
...
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
...

Depinde de modul in care s-a decis desfacerea contractului de munca. In conformitate cu legislatia in vigoare, angajatorul poate renunta la beneficiul de preaviz, desfacand contractul de munca in conformitate cu solicitarea dumneavoastra si cu data inregistrarii demisiei. Conform art. 81 alin (7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
Daca angajatorul a renuntat total la dreptul de preaviz, inseamna ca a desfacut contractul de munca cu data depunerii demisiei.
Pe cererea de demisie nu s-a scris nimic de catre angajator ... mai exista un topic deschsi de user in care vorbeste despre perioada de preaviz.


p.s.
mesajul initial era altul nicidecum despre rezolutia angajatorului pe cererea de demisie ..

Alte discuții în legătură

Buna ziua! Adriana Tudorica Adriana Tudorica Am fost instiintata ca firma isi inceteaza activitatea si mi s_ a inmanat o cerere de demisie in care era specificat, cu acordul ambelor parti , ca demisionam ... (vezi toată discuția)
Preaviz ElenaLidia ElenaLidia Mi s-a semnat cererea de demisie la firma in care eu activam, dupa care am intrat in perioada de preaviz de 20 de zile. La 3 zile lucrate din perioada de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul ... Crisu Loredana Crisu Loredana Buna ziua, Am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul partilor pentru a nu mai sta in preaviz. In cazul in care seful, nu imi aproba demisia si eu ... (vezi toată discuția)