avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie executare silita

Buna ziua, am o nelamurire privind termenul de contestare a unui act emis de catre un executor judecatoresc; la ce foruri de justitie se poate contesta si in ce termen prevazut de lege?
Cel mai recent răspuns: alex_gav , utilizator 18:27, 9 Aprilie 2012
Despre ce act este vorba? Fiti mai explicit
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2012
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
Am avut un credit la o banca,am fost exec.silit in 2010 prin proprire pe salariu de catre un exec.bancar. In tot acest timp,de la inst.de unde lucrez s-au virat in contul exec.bancar o anumita suma de bani. Ieri institutia unde lucrez a primit de la alt un exec.jud.o comunicare prin care ii comunica ca trebuie sa-mi retina atat creditul cat si onorariile.
Bună ziua. 1. Contestaţia la executare se depune la instanţa de executare, adică la instanţa care a pronunţat hotărârea ce se execută.
2.Contestaţia la executare se face în termen de 15 zile de la data când:
-contestatorul a luat cunoştinţă de actul de executare pe care îl contestă;
-cel interesat a primit comunicarea sau înştiinţarea popririi; dacă poprirea se înfiinţează asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie începe cel mai târziu de la data primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit;
-debitorul care contestă executarea a primit somaţia sau de la data când a luat cunştinţă de primul act de executare, în cazul în care nu a primit somaţia sau executarea se face fără somaţie.
3.Contestaţia privind lămurirea înţelesului, întinderii sau aplicării titlului executoriu se poate face oricând înăuntrul termenului de prescripţie a dreptului de a cere executarea silită.

Nu ştiu în care din aceste situaţii vă înscrieţi, dar vă urez succes.
Problema este ca depasesc cu mult creditul si onorariul platit exec.bancar.
Ce as putea face?
Pentru ca sa va faceti o idee;www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita ncpc smeagull smeagull Buna ziua Speta: sunt executat silit (somatia am primit-o ieri, incheierea de incuviintare e de acum o saptamana) pentru creanta pe care am platit-o acum un ... (vezi toată discuția)
Executarea silita ContSters111614 ContSters111614 Buna ziua.As dori si eu un raspuns .Anul trecut am luat pe firma un credit la care sotul a pus gaj masina,am platit primele 3 rate dupa care am intrat in ... (vezi toată discuția)
Executare silita oana_cristia oana_cristia In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron. Executorul judecatoresc trimite notificare ... (vezi toată discuția)