avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit neachitat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit neachitat

Cum se face o executare silita pt un credit neachitat ,nu trebuie sa aiba loc un proces sau firma de recuperare credite trimite dosarul executorului?Eu in perioada in care eram la timp cu platile am incercat sa imi micsorez rata dar banca nu mi-a oferit nici o solutie,iar firma de recuperare in afara ca eu luasem 7400 euro si achitase 3200 ei au ajuns sa porneasca de la 8000euro si aveau o rata aproape egala ca si a bancii,iar acum am primit un plic in care imi transmit ca vor trimite dosarul executorului.va avea loc proces unde sa-mi prezint situatia actuala in care firma unde am lucrat nu mi-a platit cartea de munca de 12 luni si din ianuarie imi caut de munca si nu gasesc sau voi duce aceste dovezii executorului,pt ca eu nu am nimic pe numele meu in afara de un frigider,si locuiesc cu socrii si nu stiu in ce consta aceasta executare silita.astept urgent un sfat ce sa fac.
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:00, 10 Aprilie 2012
Contractul de credit constituie titlu executoriu. In baza lui executorul judecatoresc poate incepe executarea silita impotriva dvs, dupa ce executarea va fi incuviintata de instanta de judecata. Dupa obtinerea incuviintarii, executorul judecatoresc este obligat sa va trimita o somatie prealabila. Ce puteti dvs face: in termen de 15 zile de la data primirii somatiei de executare trebuie sa formulati la judecatorie contestatie la executare silita, si sa cereti atat suspendarea executarii silite cat si suspendarea provizorie. Cu aceste suspendari, daca vi se vor aproba, veti opri cursul executarii silite. In cazul in care acest credit nu a fost garantat ori cu un bun, ori cu o garantie personala din partea altei persoane, si dvs nu detineti bunuri in proprietate, singura forma de executare silita este poprirea asupra veniturilor pe care le realizati. Sfatul meu este sa va angajati un avocat, intrucat procesele in materia executarii silite implica atat probleme de procedura, cat si probleme de fond, si este important sa fie o persoana de specialitate care sa stie sa va apere in fata instantei de judecata.
Nu va avea loc un proces in care sa fie citate partile, in care sa va puteti apara pt ca acel contract incheiat cu banca constituie titlu executoriu. Firma de recuperare se adreseaza unui executor, acesta cere incuviintare de la instanta pt a va executa silit si daca i se admite cererea, va someaza.. mai departe nu are ce sa va faca decat sa va puna poprire pe 1/3 din salariu.
Executorul va poate cere detalii despre bunurile dvs, veniturile si atunci ii veti putea spune ca locuiti in casa socrilor.

Puteti contesta executarea in termen de 15 zile de cand primiti somatia, insa ca ati fost in imposibilitate de plata, nu e un motiv de contestatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita bo micha20 micha20 Buna seara, va rog frumos spuneti-mi daca este normal, legal, ca o executare silita sa se faca in 2 zile de la primirea documentelor? Deci, sa va spun ce ... (vezi toată discuția)
Datorii mari yoona yoona am datorii mari la banci si vandute la firme de recuperari care aproape mile-au dublat.Imi trimit somatii de executare silita. Vreau sa stiu cat dureaza un ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta fara notificare zax13 zax13 buna, am ajuns in situatia de a nu plati ratele la banca, credit ipotecar, am reluat plata ratelor dar cu restanta , mi s-a spus ca pot plati in continuare dar ... (vezi toată discuția)