avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... rezolutie de nup si amenda administrativa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

rezolutie de nup si amenda administrativa

Buna ziua,
Azi am primit de la procuratura raspunsul la ancheta la care am fost supus in urma unei reclamatii de furt si distrugere.In rezolutie scrie ca am primit nup si o amenda administrativa de 900 de lei si cheltuieli de judecata de 100 de lei.Tot in aceasta rezolutie sunt scrise si motivele pentru care mi s-a data aceasta amenda,una dintre acestea fiind declaratia unui martor in care acesta spune ca ma cunoaste si ca am discutat cu el in mai multe randuri ceea ce nu este adevarat.
Va rog sa imi spuneti cum as putea sa contest aceasta amenda si ceea ce a declarat martorul.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: criss8080 , utilizator 20:09, 18 Aprilie 2012
Daca sunteti nemultumit de solutie, in termen de 20 de zile de la data cand ati primit rezolutia puteti formula plangere la procurorul ierarhic superior, iar apoi la instanta de judecata.
Dar ca sa contest ceea ce a declarat martorul ce solutie am?
Si vreau sa va mai precizez ca si eu am avut martori care puteau confirma unde am fost la ora respectiva dar nu au fost chemati la audieri.Mai exista vreo solutie in care sa pot cere si audierea martorilor mei?
Va multumesc.
In cadrul acestei proceduri nu puteti solicita audierea martorilor. Ceea ce puteti contesta este nelegalitatea sau netemeinicia solutiei raportat la probele care exista in dosar - in speta declaratiile martorilor. Ma reper inca odata- solutia de nup este favorabila dvs, ma gandesc ca va nemultumeste doar temeiul de drept.
alinaborza a scris:

. Ma reper inca odata- solutia de nup este favorabila dvs, ma gandesc ca va nemultumeste doar temeiul de drept.

dacă omul se consideră nevinovat are tot dreptul să fie nemulțumit și, pe cale de consecință, să atace rezoluția procurorului
Stiu ca solutia de nup imi este favorabila dar mai stiu ca amenda care mi s-a dat este in urma unei declaratii mincinoase si in urma unei discutii cu organul de politie care a anchetat acest caz am aflat ca aceasta declaratie a contat cel mai mult in aceasta rezolutie.
Eu am vrut sa stiu daca exista o modalitate de al da in judecata sau a contesta marturia mincinoasa a martorului.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Se mai poate redeschide un dosar dupa ce s-a dat nup cosminghe cosminghe Buna ziua, Am fost cercetat inca din 2009 noua pana acum cateva saptamani pentru evaziune fiscala, acum de curand am primit o ... (vezi toată discuția)
Am circulat in perioada de suspendare a permisului haiducie haiducie Buna ziua, In data de 13 dec. 2009 , am fost oprit de politie ca aveam viteza in localitate 89 km/h. Eu in acel moment credeam ca permisul meu nu mai este ... (vezi toată discuția)
Plangere prim-procuror importiva ordonantei + reclamantului lonita lonita Buna ziua, Mi s-a facut o plangere penala prin care am fost invinuit pe nederept ca am lovit pe cineva. Nu exista nicio proba, niciun act medical, este doar ... (vezi toată discuția)