avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am circulat in perioada de suspendare a permisului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am circulat in perioada de suspendare a permisului

Buna ziua,
In data de 13 dec. 2009 , am fost oprit de politie ca aveam viteza in localitate 89 km/h. Eu in acel moment credeam ca permisul meu nu mai este suspendat, asa ca am spus ca nu am actele la mine si ei m au verificat , dupa care au venit lamine si mi-au spus ca permisul este suspendat si ca sunt in ultima zi, adica pe data de 14 urma ca eu sa pot scoate permisul de la politie .
MI-au facut dosar penal si mi s-a spus ca prin ianuari voi fi chemat la parchet . Pana in ziua de astazi nu am fost chemat .
Intrebarile mea , ca si infractor ce sunt :tume
1. In cat timp ar trebui parchetul sa-mi dea un raspuns scris ?
2. Am inteles ca risc amenda penala si suspendarea permisului pe 3 luni . As doris sa stiu care este suma amenziii si daca perimisul se considera suspendat din moment ce eu am fost prins , tinand cont ca eu sunt in perioada de suspendare acum ca mi s-a dat dovada fara drept de circulatie ?
3. As putea sa ma duc la parchet sa intreb de dosar care este treaba cu el , sau chiar ar trebuie sa fac asta ?
Astea au fost intrebarile unui infractor .#-o
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: haiducie , utilizator 17:20, 24 Februarie 2010
Consultati un avocat, cu cat mai repede cu atat mai bine.Sigur, va puteti interesa de dosar.In functie de probe,daca este prima abatere, scapati mai"ieftin".Trebuie insa sa demonstrati ca nu ati stiut ca aveti permisul suspendat, ceea ce e...mai greu.Parchetul nu are un termen de solutionare.Amenda, daca va fi stabilita, va insa cea mai usoara pedeapsa.Puteti risca si o condamnare cu suspendare.
Dar eu nu vreau sa consult nici un avocat , nu vreua sa demonstrez ca sunt nevinovat , vreau sa vad cum se rezolva situatia. Nu cred ca risc condamnare cu suspendare ca sa fim seriosi nu sunt asa de periculos.
Si de ce mai repede ?
Ce pot eu sa fac sa fie mai repede , daca cei de la parchet nici nu m au anuntat ca am dosar la ei ?
Nu ma speriati ca nu este asa grav.................X-(
1. Parchetul va va chema, inainte de a va "un raspuns scris", pentru audieri si declaratii. Aceasta se va intampla dupa ce procurorul de caz considera ca dosarul trimis de politie, cuprinzind toate probele necesare dovedirii savarsirii infractiunii, implicit a vinovatiei dvs (ca element esential al infractiunii), precum si contraprobele aduse de dvs. (de la declaratie, pana la posibili martori, etc.) va ajunge la parchet, iar procurorul de caz va considera ca este complet. Trebuie sa fiti deci sigur ca dosarul a ajuns la parchet (puteti intreba direct-audienta / sau in scris, atat la politie cat si la parchet.)
2. In urma incheierii cercetarii si urmaririi penale, procurorul de caz poate dispune mai multe solutii: NUP, inlocuirea raspunderii penale si aplicarea unei amenzi administrative pentru existenta unui pericol social scazut, sau poate dispune (prin rechizitoriu) trimiterea in judecata pentru savarsirea infractiunii (caz in care, desi nu prea vreti, cred insa si eu ca va trebui sa consultati un avocat. Sa sperati ca nu va fi nevoie si ca nu veti ajunge in instanta este numai o posibilitate, iar eu inclin numai in mod teoretic si optimist ca vi se va dispune inlocuirea raspunderii penale ). In acest caz, numai instanta de judecata hotaraste daca si ce pedeapsa veti primi. In cazul in care va va considera nevinovat, va va achita, iar alte posibilitati sunt cele aratate si de colegul meu.
3. V-am raspuns deja in cuprinsul primului punct ca puteti intreba, atat la politie cat si la parchet.
Infractor nu sunteti decat dupa pronuntarea si ramanerea definitiva a unei hotarari de condamnare. Luptati insa pentru inlocuirea raspunderii penale.
Succes!
De acord cu d-ul Zaharia, depinde in ce faza va aflati acum , circuitul dosarului dumneavoastra este urmatorul : ( politia intocmeste dosar penal si il inainteaza parchetului care la randul lui trimite dupa ce inregistreaza dosarul inapoi organelor de cercetare penala ( politie) dosarul, dumneavoastra veti fi audiat de catre cei de la politie, dupa care dosarul va pleca inapoi spre parchet cu o popunere ( de incepere sau neincepere a urmaririi penale) in cazul in care atat organele de cercetare cat si procurorul considera ca trebuie pusa in miscare actiunea penala impotriva dumneavoastra, veti fi trimis in judecata. Unde procesul va avea 3 faze posibile, fond, apel si recurs. Poate pe parcursul cercetarii penale se va dispune inlocuirea raspunderi cu cea a sanctiunii administrative insa nu este ceva batut in cuie, de asemenea in tot acest timp puteti circula cu masina, obtinand o rezolutie a procurorului prin care se da o dovada pe timp de 30 de zile cu drept de circulatie... si povestea continua, de aceea colegii mei v-au sugerat un avocat.
Multumesc pt. raspunsuri ......Dar ceea ce nu inteleg de ce sa pun un avocat sa se ocupe de "cazul" meu ? Eu am dat taote declaratiile care le-a cerut politia , SUNT VINOVAT , nu am nici o dovata care sa demonstreze contrariu. Ceea ce doresc eu sa mi se dea raspunul in cele 3 variante aratate de dvs .
Momentan eu am o dovada fara drept de circulatie , nu am ce sa prelungesc la procuror........ea se prelungeste de la sine #-o................
In cacul in cae mi se da suspendare pe 3 luni de zile se pune perioada asta de acum , sau nu ?

Alte discuții în legătură

Mersul dosarului penal alina_bt alina_bt Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine asupra mersului dosarului penal In urma cu 1 luna de zile mi-a fost intocmit dosar penal pentru conducerea ... (vezi toată discuția)
In cazul art. 335 alin (2) cod penal pentru conducerea unui vehicul ... cyan cyan In cazul art. 335 alin (2) cod penal pentru conducerea unui vehicul in perioada de suspendare a dreptului de a conduce se elibereaza dovada inlocuitoare cu ... (vezi toată discuția)
Dosar de cercetare penala andu202002 andu202002 Am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea chestiune. In urma cu 8 luni am avut un accident de circulatie cu victima. Desi la fata locului victima a declarat ... (vezi toată discuția)