avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenintare proprietari/plangere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenintare proprietari/plangere

Buna ziua!

Am o problema si v-as multumi din suflet daca m-ati ajuta cu un sfat in acest domeniu.
Vara trecuta m-am mutat intr-un apartament inchiriat. Acolo era alta fata, care incheiase contract de inchiriere cu proprietarii. Mie nu mi s-a cerut contract, iar contractul incheiat de ea cu ei nu l-am vazut niciodata, in consecinta nu stiu daca este inregistrat undeva sau nu. In momentul cand m-am mutat, am achitat o garantie( 170 euro- jumatate din garantia pt aprt.). Nu am fost niciodata anuntata de nici o alta conditie, nu au cerut contract cu mine, doar mi-au cerut copie dupa buletin. Nu am figurat nicaieri din punct de vedere legal, nici nu am vazut vreo chitanta pe durata sederii mele acolo pentru chirie/garantie, apaream doar ca o persoana in plus la intretinere. In buletin figureaza in continuare adresa mea de dinainte de a ma muta acolo, adresa unde locuiesc doar parintii mei acum.

In urma cu 3 saptamani m-am mutat din cauza colegei cu care era imposibil de locuit din toate punctele de vedere ( personalitate execrabila, cu tulburari comportamentale, pb grave cu igiena& curatenia in casa, caine care latra zi si noapte), lucru pe care i l-am demonstrat si proprietarilor prin poze si dovezi.

Utilitatile erau platite, cu exceptia celor care nu venisera inca, la momentul plecarii mele.

Am anuntat proprietarii cu 2 saptamani inainte, nu au obiectat nimic, apartamentul l-am lasat in perfecta stare, apoi cand m-am mutat m-am vazut, le-am dat cheile si am ramas ca intretinerea sa fie platita din acea garantie de 170 euro pe care o achitasem. Deci mutarea fusese practic incheiata, nici nu credeam ca voi mai auzi de ei, avand in vedere ca nu am cerut restul banilor din garantie dupa plata facturilor.

Dar azi m-au sunat si mi-au zis ca vrea sa plece si fosta colega de apart. M-au amenintat ca daca nu platesc in cateva zile cheltuielile de intretinere ramase, imi vor face plangere la politie. Ei sustin ca in contract era specificat ca, in cazul in care chiriasul pleaca mai repede de un an se 'pierde' garantia, dar eu nu am semnat niciodata acel contract, nici macar nu l-am vazut, nu mi l-a aratat nimeni, nu mi s-au mentionat niciodata clauzele si conditiile din el. Cand am incercat sa explic situatia si faptul ca mie nu mi s-a adus la cunostinta contractul respectiv pana in momentul asta , nici nu au vrut sa auda, mi-au spus ca sunt ocupati si trebuie sa inchida, si mi-au dat ultimatum: ori platesc zilele astea, ori ma reclama la politie.

Au dreptul sa depuna plangere? Ce ar fi de facut?
Am motive de ingrijorare?

Astept raspunsul dvs. , m-ar ajuta foarte mult pt a ma linisti.
Va multumesc anticipat!

Cu stima,
Delia
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2012
DeliaL, utilizator
Cel mai recent răspuns: DeliaL , utilizator 18:11, 17 Aprilie 2012
Atata timp cat nu ati incheiat niciun act si semnatura dvs NU EXISTA pe nicio hartie,nu aveti de ce sa va faceti griji. Cum vi s-a mai spus,mai degraba dvs. ii aveti la mana pe ei pentru faptul ca au evazionat statul.
Ce vi s-a spus mai sus despre acceptarea tacita a locatiunii o vad dificil de demonstrat. Daca s-ar invoca acest aspect ati putea spune ca ati propus efectuarea unui contract insa ati fost refuzata. Ei nu au ce hartii sa faca,au nevoie si de semnatura. In caz ca incearca ceva ii puteti acuza de fals si uz de fals,asta in cazul in care va aparea vreo "semnatura".

Va sfatuiesc ca data viitoare cand va mai suna sa le comunicati de la bun inceput ca convorbirea este inregistrata (nu ar strica nici sa fie cu adevarat),si ca orice va va spune veti folosi impotriva lor,ca probe si ca dovezi. Aratati-le ca va cunoasteti drepturile si ca ati luat legatura cu cineva specializat si ar trebui sa se potoleasca.

Mult succes!
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri! Mi-ati luat o piatra uriasa de pe inima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu vs evaziune fiscala (chirias vs prop) adryan_ss2 adryan_ss2 Buna ziua,ma confrunt cu o problema mai delicata si as dori daca se poate cateva pareri/raspunsuri din partea d'voastra. In urma cu 1 an am inchiriat un apart. ... (vezi toată discuția)
Probleme cu proprietarul la inchirierea unui apartament luciansturz luciansturz Buna ziua, Doresc o parere avizata in legatura cu urmatoarea situatie: O prietena a mea a inchiriat, prin intermediul unei agentii, la inceputul ... (vezi toată discuția)
Chirias disperat. Imolka29 Imolka29 Buna ziua, Am si eu o intrebare va rog mult un raspuns. Din luna martie 2009 stau in chirie intr-un apartament, unde platesc chirie 100 Euro. Am semnat un ... (vezi toată discuția)