avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contract de colaborare PFA minor
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contract de colaborare PFA minor

Salut,

Am 17 ani ( implinesc 18 in decembrie ), si vreau sa ma angajez la o firma in care toti angajatii lucreaza insa pe baza de contracte PFA. Din cate am inteles, contabilul lor zicea ca eu nu as putea sa lucrez astfel ( sunt minor si nu am un certificat care sa ateste pregatirea profesionala ).

Proprietarul firmei e foarte interesat sa ma angajeze ( insa nu cu contract de munca clasic ), deci ar exista cumva alte modalitati ?

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2012
ContSters235020, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:52, 11 Aprilie 2012
Activitatea lucrativa se desfasoara intre persoana fizica si un angajator in temeiul unui contract individual de munca. Prestarea de activitate fara intocmirea acestuia este ilegala si se sanctioneaza.
In privinta constituirii ca P.F.A. una dintre conditiile de infiintare este dovada pregatirii sau experientei profesionale. Aceasta se face fie cu diplome, certificate de absolvire sau cu orice alte documente care atesta experienta profesionala.
In nici-un caz nu se pune problema muncii in afara unui contract, doar ca angajatorul prefera aceasta metoda ( colaborare PFA ), si vrea sa gasim alta metoda ( in afara unui contract clasic, fiindca atunci firma ar avea practic un singur angajat, si anume un minor ). De aceea, intrebarea mea era daca mai exista si alte solutii.
Nu exista alte solutii legale decat contract individual de munca sau o forma de activitate prevazuta de legislatia in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa-mi deschid un pfa pentru comert online Carlo Hera Carlo Hera Vreau sa-mi deschid un PFA pentru comert online si vad ca in dosar trebuie sa includ diplome. Eu am parasit Romania in clasa a 9-a si nu am niciun fel de ... (vezi toată discuția)
Comert prin i.i. Csuri84 Csuri84 Buna, Stie cineva daca o diploma de contabil este suficienta pentru inregistrarea unei Intreprinderi individuale pentru comert in ... (vezi toată discuția)
Atestat pentru pfa cu codul caen 4791 (comert online) BibiGeo BibiGeo Salutare. Vreau sa vand diferite produse pe un site facut de mine. Am inteles de la un jurist ca imi trebuie atestat ca sa pot sa imi fac PFA . Eu sunt ... (vezi toată discuția)