Am 17 ani ( implinesc 18 in decembrie ), si vreau sa ma angajez la o firma in care toti angajatii lucreaza insa pe baza de contracte PFA. Din cate am inteles, contabilul lor zicea ca eu nu as putea sa lucrez astfel ( sunt minor si nu am un certificat care sa ateste pregatirea profesionala ).
Proprietarul firmei e foarte interesat sa ma angajeze ( insa nu cu contract de munca clasic ), deci ar exista cumva alte modalitati ?
Activitatea lucrativa se desfasoara intre persoana fizica si un angajator in temeiul unui contract individual de munca. Prestarea de activitate fara intocmirea acestuia este ilegala si se sanctioneaza.
In privinta constituirii ca P.F.A. una dintre conditiile de infiintare este dovada pregatirii sau experientei profesionale. Aceasta se face fie cu diplome, certificate de absolvire sau cu orice alte documente care atesta experienta profesionala.
In nici-un caz nu se pune problema muncii in afara unui contract, doar ca angajatorul prefera aceasta metoda ( colaborare PFA ), si vrea sa gasim alta metoda ( in afara unui contract clasic, fiindca atunci firma ar avea practic un singur angajat, si anume un minor ). De aceea, intrebarea mea era daca mai exista si alte solutii.