avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... ref.datorii societate pe actiuni
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

ref.datorii societate pe actiuni

Pentru o societate pe actiuni , aflata in procedura falimentului , care are datorii la bugetul local de miliarde de lei, actionarul majoritar nu are nici o raspundere? Acesta are afaceri , pe alte firme , de milioane de euro si nimeni nu poate face nimic? Daca da , care ar fi cadrul legal? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lavinia Marian , Consilier juridic 09:18, 11 Aprilie 2012
se poate doar cere de catre lichidator sau creditor atragerea raspunderii administratorilor cu bunurile proprii.
e mult de tras, dar merita, mai ales daca are bunuri persoana respectiva...
eu am reusit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atragerea raspunderii administratorului/ faliment laurashield laurashield V-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns: Pot introduce ca simplu asociat intr-un SRL cu doi asociati (eu avand doar10% -2 parti sociale) si daca da, se poate ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii administratorilor - speta concreta colonelu81 colonelu81 Am o firma care este in procedura simplificata de faliment . Situatia sta in felul urmator : Firma functioneaza din 1996 avind pina in 2008 cand a intrat in ... (vezi toată discuția)
Faliment limerom limerom Am cateva intrebari legate de falimentul unei societati comerciale al carui asociat unic si administrator sunt. 1 Care sunt consecintele falimentului in ceea ... (vezi toată discuția)