avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... ref.datorii societate pe actiuni
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

ref.datorii societate pe actiuni

Pentru o societate pe actiuni , aflata in procedura falimentului , care are datorii la bugetul local de miliarde de lei, actionarul majoritar nu are nici o raspundere? Acesta are afaceri , pe alte firme , de milioane de euro si nimeni nu poate face nimic? Daca da , care ar fi cadrul legal? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lavinia Marian , Consilier juridic 09:18, 11 Aprilie 2012
se poate doar cere de catre lichidator sau creditor atragerea raspunderii administratorilor cu bunurile proprii.
e mult de tras, dar merita, mai ales daca are bunuri persoana respectiva...
eu am reusit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atragerea raspunderii administratorului/ faliment laurashield laurashield V-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns: Pot introduce ca simplu asociat intr-un SRL cu doi asociati (eu avand doar10% -2 parti sociale) si daca da, se poate ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii administratorilor - speta concreta colonelu81 colonelu81 Am o firma care este in procedura simplificata de faliment . Situatia sta in felul urmator : Firma functioneaza din 1996 avind pina in 2008 cand a intrat in ... (vezi toată discuția)
Faliment limerom limerom Am cateva intrebari legate de falimentul unei societati comerciale al carui asociat unic si administrator sunt. 1 Care sunt consecintele falimentului in ceea ... (vezi toată discuția)