avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala - amenda si permis retinut - ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala - amenda si permis retinut - ce sanse am?

Buna ziua!
In urma cu 4 zile am depasit o masina cu Scoala , la iesirea dintr-o curba semnalizata cu un singur panou pentru curbe periculoase.

Panouri succesive pentru curbe periculoase
Se amplaseaza în curbe cu raza sub 100 m în zona exterioara a acestora. Se instaleaza un numar minim de 3 panouri pe exteriorul curbei, succesiv, de la intrarea pâna la iesirea din curba, cu vârfurile sagetilor îndreptate în directia curbei. Aceste panouri scot în evidenta periculozitatea locului de aceea toate manevrele sunt interzise obligând si la reducerea vitezei.


Am fost oprit la aprox 50m dupa ce am efectuat depasirea de un echipaj de politie (se aflau deja acolo,a nu se intelege ca veneau din spatele meu). Dupa verificarea de rutina a actelor + trusa,stingator,triunghiuri + atitudine de pe cal din partea agentului constatator ,mi s-a spus sa astept la masina intocmirea procesului.
Rezultat: Amenda pentru centura (140 ron),amenda pentru depasire in curba(280 ron), retinerea permisului pt 30 de zile cu dovada de circulatie pt 15 zile. Total amenzi = 420 ron cu posibilitatea de a plati 210 in 48h.

Am refuzat semnarea PV. Agentul a oprit un alt sofer care a semnat ca martor ca eu refuz semnarea PV (martor care a insistat sa ofere echipajului 4 portocale,asta fiind mai putin relevant)

Mentionez ca echipajul era format din 3 pers (2 barbati si o femeie),iar eu eram in masina tot cu inca 2 pers. Era un Logan standard,pozitionat cu spatele spre curba unde se presupune ca am efectuat o manevra interzisa.
Nu am fost filmat,si nici nu s-a cerut parerea altor participanti la trafic care ar fi putut confirma sau infirma parerea agentului.
Mentionez deasemenea ca dupa ce mi-a fost inmanata dovada,l-am intrebat politicos pe agent care-i este numele pt ca doream sa-mi notez. Raspunsul a fost foarte flegmatic si a sunat asa: "M-am prezentat la inceput....la revedere" urcand astfel in masina.

Intentionez sa contest acest PV,si doresc sa va intreb care e procedura prin care pot face acest lucru,ce costuri implica toata "distractia" si care sunt sansele pt un deznodamand favorabil mie.

Va multumesc anticipat!!
Aveti termen de15 zile in care puteti formula contestatie impotriva PV.
In cuprinsul contestatiei atacati fiecare aspect contraventional care a fost inscris in procesul - verbal si cu care dvs. nu sunteti de acord. Atentie la incadrarea in termen.
In privinta sanselor este la latitudinea dvs. cum va veti sustine motivele in fata instantei si cum aceasta le va aprecia.
Ca si costuri, plangerea impotriva procesului verbal de sanctiune contraventionala este scutita de taxa judiciara.
Mai mentionez ca in zona respectiva nu exista marcaj pe carosabil.

Am mai discutat azi cu cineva si-mi zicea ca e foarte probabil ca,agentul sa foloseasca martori falsi pt a sustine faptele de care sunt acuzat. Ce parere aveti despre asta?

din cite stiu eu in curba care este semnalizata ca fiind deosebit de periculoasa este linie continua si inainte de curba cu 50m si dupa 50m si chiar daca lipseste linia din diferite motive tot nu ai voie sa depasesti asa ca stai 30 de zile ca nu e un capat de tara ca cheltuiesti prin tribunal mai mult de 420 lei si ai toate sansele sa pierzi procesul si in loc de 420 lei s-ar putea sa fie 1000 de lei. faci ce vrei .bafta plus ca atunci cind intilnesti o masina de scoala trebuie sa maresti atentia
pellyx31 a scris:

din cite stiu eu in curba care este semnalizata ca fiind deosebit de periculoasa este linie continua si inainte de curba cu 50m si dupa 50m si chiar daca lipseste linia din diferite motive tot nu ai voie sa depasesti asa ca stai 30 de zile ca nu e un capat de tara ca cheltuiesti prin tribunal mai mult de 420 lei si ai toate sansele sa pierzi procesul si in loc de 420 lei s-ar putea sa fie 1000 de lei. faci ce vrei .bafta plus ca atunci cind intilnesti o masina de scoala trebuie sa maresti atentia


Nu exista niciun marcaj pe portiunea respectiva. Iar indicatorul pt curba din cate am inteles eu,nu este tocmai corect montat.

Alte discuții în legătură

Permis suspendat 30 zile sau 3 luni Stefany1980 Stefany1980 Buna ziua. În ziua de sâmbătă 27 feb. 2010, mă deplasam împreună cu 3 membri ai familiei, pe un D E (drum pe care mă deplasez destul de des şi pe ... (vezi toată discuția)
Ajutor solutionare contestatie depasire pe linie intrerupta holograma holograma Va rog sa ma ajutati in solutionarea unei contestatii impotriva unui proces-verbal de contraventie in care sunt victima unui abuz din partea agentului de ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei/ordonantei de neincepere urmarire penala? dumitreldd dumitreldd Pe scurt: In luna 07.2012 am fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere Braila pe un drum care era situat in afara orasului Braila (la data respectiva). Eu ... (vezi toată discuția)