avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INTABULARE CONSTRUCTIE NOUA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INTABULARE CONSTRUCTIE NOUA

Buna ziua ,

Am construit in 2011 o casa , cu Autorizatie de constructie , proiect si toate actele in regula .
Am, colaborat cu Inspectoratul teritorial in construcii,unde mi-am platit taxele necesare,conform legii.
Mi-au impus,ca diriginte de santier , o persoana desemnata de dumnealor si un RT-ist . ,care m-au obligat sa-i chem - contracost- pe tot parcursul lucrarii,la patru faze determinante ale constructiei.
I-am chemat doar la trei , iar la ultima nu i-am mai invitat,din cauza taxelor mari.
Procesul final de incheiere a lucrarilor,deci, ESTE NECESAR SA SE AFLE IN DOSARUL DE INTABULARE ???

Astept raspunsul dumneavoastra !
Cu respect,, Petrica Leah
Cel mai recent răspuns: Hilda85 , utilizator 08:17, 10 Noiembrie 2013
ACTELE NECESARE PENTRU INSCRIERE CONSTRUCTIE -INTABULARE CONSTRUCTIE NOUA:

1. Certificat fiscal pentru Cadastru si Intabulare eliberat de Primarie - Directia Taxe si Impozite (valabil in luna in care se depune dosarul cadastral), in care sa fie trecuta valoarea de impozitare pentru constructie - in original;
2. Extras de carte funciara pentru informare (recent, maxim 1 luna) - in original;
3. Documentatia cadastrala existenta - copie xerox;
4. Autorizatia de construire si proces - verbal de receptie la terminarea lucrarilor, sau dupa caz, autorizatia de demolare / certificat de atestare a edificarii/extinderii constructiei, eliberat de primaria localitatii unde este situat imobilul - copii legalizate;
5. Releveele imobilului, intocmite de arhitect - copii xerox;
6. Actele de proprietate ce fac dovada proprietatii terenului - copii xerox;
7. Actele de identitate ale proprietarului / proprietarilor (BI / CI / certificat de inregistrare - persoane juridice) - copii xerox;
8. Acordul bancii privind intabularea (doar daca terenul este ipotecat) - in original;
9. Adeverinta numar postal (unde este cazul) - copie legalizata;
10. Dovada scoaterii terenului din circuitul agricol (unde este cazul) - copie legalizata.


* Pentru Adeverinta numar postal si/sau Decizia de scoatere a terenului din circuitul agricol, Oficiul de Cadastru percepe o taxa suplimentara de 60 RON (regim normal) sau 300 RON (urgenta) pentru notarea adresei postale si/sau schimbarea categoriei de folosinta a terenului in Cartea Funciara.
Buna ziua!

Am construit o casa in 2012 cu autorizatie de constructie si cu toate actele in ordine, dar nu am contract cu nici un execuntant. Pe de alta parte casa nu este complet terminata (nu are finisaj sau instalatii de incalzire, sanitara, etc). Ar trebuii sa facem intabularea constructiei pentru a obtine un credit de la banca. Intrebarea este: cum trebuie realizat procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor? Ar trebui sa fac un contract cu o firma de costruncie? La dosarul de intabulare trebuie anexat cartea constructiei, contractul cu firma si devizul casei? Este vorba de o casa cu parter, 110 mp.

Astept raspunsul Dumneavoastra!
Cu respect, Kertesz Hilda
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013
Hilda85, utilizator
Nu trebuie sa incheiati un contract cu nicio firma. procesul verbal la terminarea lucrarilor se emite de catre primaria care a emis autorizatia de construire.

Dumneavoastra puteti solicita inscrierea in cartea funciara a constructiei terminate partial, conform OUG 64/2010 care creeaza posibilitatea inscrierii constructiilor pe stadii de executie.

Pentru aceasta veti depune la Carte funciara pe langa documentatia cadastrala si actele de proprietate, autorizatia de construire precum si procesul verbal privind stadiul fizic al realizarii constructiei, avizat de reprezentantul autoritatii administratiei publice emitente a autorizatiei de constructie, in speta primaria, chiar daca ati ridicat constructia in regie proprie.
Multumesc din suflet raspunsul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Receptie si intabulare constructie noua pclaudia13 pclaudia13 Buna ziua. In cazul in care eu ridic din banii parintilor, pe un teren cumparat de mine, o constructie pe care nu reusesc sa o finalizez pana la casatoria mea, ... (vezi toată discuția)
Lntabularea unei constructii noi Fat-Frumos Fat-Frumos Am o casa noua ridicata in regie proprie si cu autorizatia de constructie expirata din 2011(cea de pe parter). Am ridicat mansarda fara autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie vetturia vetturia Doresc sa inscriu constructia de pe terenul propietate(intabulat) la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara.Am autorizatia de constructie si ... (vezi toată discuția)