avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Receptie si intabulare constructie noua
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Receptie si intabulare constructie noua

Buna ziua. In cazul in care eu ridic din banii parintilor, pe un teren cumparat de mine, o constructie pe care nu reusesc sa o finalizez pana la casatoria mea, care va avea loc in curand, se poate face receptia pana la faza la care am ajuns?
Parintii mei vor o asigurare in sensul ca, eu sa nu am probleme in cazul unui eventual divort. Sotul ce drepturi va avea din locuinta in acest caz, in cazul in care optam pt comunitatea comuna?
Ce alta optiune as mai avea?

Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 16:18, 22 Iunie 2012
Cred că ar fi bine să faceți un proces verbal de constatare a stadiului lucrărilor, la care să participe eventual și un executor judecătoresc alături de dirigintele de șantier și de constructor.
FranciscGerber a scris:

Cred că ar fi bine să faceți un proces verbal de constatare a stadiului lucrărilor, la care să participe eventual și un executor judecătoresc alături de dirigintele de șantier și de constructor.


Acel proces verbal v-a fi luat in considerare in cazul unui eventual partaj? Este suficient?
Multumesc.
Eu așa consider.
Prin acel proces verbal se face dovada stadiului lucrărilor la data încheierii procesului verbal, de unde rezultă faptul că toate cheltuielile efectuate până la acea dată au fost avansate de dvs.
Intabularea unei constructii noi se face in baza urmatoarelor documente:
- certificat fiscal pentru cadastru si intabulare eliberat de primarie - Directia Taxe si Impozite (valabil in luna in care se depune dosarul cadastral) , in care sa fie trecuta valoarea de impozitare pentru constructie (original) ;
-documentatia cadastrala existenta (copie) ;
- autorizatia de construire;
- PV de receptie la terminarea lucrarilor;
- releveele imobilului, intocmite de arhitect (copie) ;
- extras de carte funciara care fac dovada proprietatii terenului (copie) ;
- actul de identitate ale proprietarului (copie) ;
- daca imobilul e ipotecat: acordul bancii privind intabularea (original) ;
- adeverinta numar postal (unde este cazul) - copie legalizata.
Procesul-verbal de receptie se intocmeste la terminarea lucrarilor, certificatul de edificare al constructie, autorizatia de construire, releva existanta juridica a unei constructii. Dar pentru ca acea constructie sa intre in circuitul civil, ea trebuie intabulata in Cartea Funciara- pentru . ca dreptul ddumneavoastra . asupra constructiei sa devina opozabil tertilor.
Daca nu ati terminat constructia, nu se poate face o receptie a acesteia la o anume etapa.

Parinitii sa construiasca pe numele lor casa, dumneavoastra sa le inscrieti un drept de superficie asupra terenului p durata existentei constructiei. apoi sa va dea voie sa locuiti impreuna cu sotul in casa lor.
In felul acesta la un eventual divort nu va avea nici un drept asupra terenului dobandit de dvs. innaintea casatoriei, si a casei ce e .proprietatea parintilor.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2012
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie noua Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Am construit in 2011 o casa , cu Autorizatie de constructie , proiect si toate actele in regula . Am, colaborat cu Inspectoratul ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa Anca Bunea Anca Bunea Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate intabula o casa la rosu pe un proprietar si amenajarile interioare (casa finalizata ) pe 2 proprietari Multumesc (vezi toată discuția)
Lntabularea unei constructii noi Fat-Frumos Fat-Frumos Am o casa noua ridicata in regie proprie si cu autorizatia de constructie expirata din 2011(cea de pe parter). Am ridicat mansarda fara autorizatie de ... (vezi toată discuția)