avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare constructie

Doresc sa inscriu constructia de pe terenul propietate(intabulat) la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara.Am autorizatia de constructie si procesul-verbal de receptie a constructiei.Problema este ca pe ambele scrie S+P+1Eiar constructia si proiectul depus si autorizat este P+1E.Nu stiu cum se intabuleaza in aceasta situatie sau cum se rezolva daca exista aceasta neconcordanta.Mentionez ca am un subsol tehnic care consta in canale de protectie pentru instalatia sanitara,de la cadastru mi-au spus ca acestea nu se masoara .Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 23:07, 2 August 2013
Actele necesare pentru inscriere constructie (intabulare constructie noua)

1. Certificat fiscal pentru Cadastru si Intabulare eliberat de Primarie - Directia Taxe si Impozite (valabil in luna in care se depune dosarul cadastral), in care sa fie trecuta valoarea de impozitare atat pentru teren, cat si pentru constructie;

2. Extras de carte funciara pentru informare (recent) - in original;

3. Documentatia cadastrala existenta - copie xerox;

4. Autorizatia de construire si proces - verbal de receptie la terminarea lucrarilor, sau dupa caz, autorizatia de demolare / certificat de atestare a edificarii extinderii constructiei, eliberat de primaria localitatii unde este situat imobilul - copii legalizate;

5. Releveele imobilului, intocmite de arhitect - copii xerox;

6. Actele de proprietate ce fac dovada proprietatii terenului - copii legalizate;

7. Actele de identitate ale proprietarului / proprietarilor (BI / CI / certificat de inregistrare - persoane juridice) - copii xerox.
Multumesc pentru raspuns,dar problema mea,ca sa ajung sa depun actele pe care le indicati la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara este neconcordanta dintre ce scrie pe autorizatia de constructie si procesul verbal de receptie a constructiei :S+P+1E si realitate care este P+1E.Am luat legatura cu inginer cadastru pentru intocmirea documentatiei de cadastru dar vazand neconcordanta de mai sus mi-a indicat sa ma adresez la primarie ,sa rezolv problema.Eu zic ca s-a intamplat o eroare materiala ,de redactare a primariei(si in proiectul depus si autorizat este tot P+1.Cum se rezolva la primarie situatia aceasta?Trebuie hotarare de consiliu local al primariei?Se mai face o receptie?Numai la noi e ameteala asta.Multumesc
Vorbiti cu un expert tehnic judiciar ii platiti taxa si va face el toate actele si intabula casa; eu asa am facut;a fost simplu si daca ceva nu se potriveste puteti cere o rectificare in CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie noua Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Am construit in 2011 o casa , cu Autorizatie de constructie , proiect si toate actele in regula . Am, colaborat cu Inspectoratul ... (vezi toată discuția)
Receptie si intabulare constructie noua pclaudia13 pclaudia13 Buna ziua. In cazul in care eu ridic din banii parintilor, pe un teren cumparat de mine, o constructie pe care nu reusesc sa o finalizez pana la casatoria mea, ... (vezi toată discuția)
Lntabularea unei constructii noi Fat-Frumos Fat-Frumos Am o casa noua ridicata in regie proprie si cu autorizatia de constructie expirata din 2011(cea de pe parter). Am ridicat mansarda fara autorizatie de ... (vezi toată discuția)