avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din locuinte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din locuinte

Buna ziua! Pentru inceput as vrea sa imi cer scuze daca nu voi reusi sa explic foarte concret cazul pentru care va cer sfatul, dar nu am nici cunostinte juridice si nici informatii complete asupra acestuia. Fratele meu, impreuna cu un prieten , au sustra- furat din locuintele a doua persoane mai multe bunuri, a caror valoare a fost estimata la 5000 RON. Au primit o condamnare de 29 de zile, astazi 11 aprilie s- a facut recurs pentru a primi suspendare. A fost respins dosarul! As vrea sa va intreb ce urmeaza sa se intample, ar fi putut fi admis dosarul?Avocatul ar fi putut face mai mult? Avocatul nu mi a dat nici o lamurire despre ce se va mai intampla. A zis ca asteapta sa fie sunat. Va rog frumos sa imi raspundeti! Dk nu v-am oferit toate informatiile ma puteti intreba dumneavoastra. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 20:22, 12 Aprilie 2012
ce a primit fratele dvs nu este o condamnare ci doar un arest preventiv de 29 de zile. nici macar nu este trimis in judecata deci nu se pune problema unei pedepse. daca recursul a fost respins, inseamna ca 29 de zile va sta in detentie urmind ca la implinirea termenului sa se decida pastrarea in arest preventiv sau cercetarea in libertate cu o posibila interdictie de a parasi localitatea/tara.
nu stiu ce putea face avocatul dvs deoarece nu cunosc dosarul. este posibil sa fi facut tot ce era posibil. este avocatd in oficiu sau un avocat ales si platit de invinuit?
Recursul s-a facut impotriva masurii preventive privative de libertate .Faptul ca a foast respins, denota faptul ca instanta a gasit ca exista temeiuri pentru luarea acestei masuri.
Pe perioada urmarii penale masura ar putea fi prelungita , in conditiile legii, pentru aceeasi durata , daca temeiurile care au condus la luarea acestei masuri vor exista in continuare .
Avocatul nu ar fi putut face mult mai mult decat am convingerea ca a facut, fiindca instanta ia decizia de admiterea propunerii de arestare preventiva.
Ce se va intampla in continuare, este greu de anticipat, intrucat nimeni de aici nu cunoaste detalii despre imprejurarile concrete ale savarsirii faptei insa, in functie de toate probele existente in dosar , de circumstante, inculpatii pot sa fie trimisi in judecata , iar pedeapsa pe care o va primi fiecare va fi in functie de contributia si rolul fiecaruia in desfasurarea activitatii infractionale.Important este si ca ca inculpatii sa faca totul pentru a acoperi prejudiciul creat, astfel ar putea sa aiba sanse la o pedeapsa cat mai mica.
cand a fost arestat a primit avocat din oficiu. intre timp am angajat avocat. astazi a fost reprezentat de avocatul angajat care a mentionat ca nu a vazut dosarul pana la proces. dk dupa cele 29 de zile se va lua decizia de a ramane in arest preventiv ce se va intampla?
furtul a avut loc noaptea, sub influenta bauturilor alcoolice. decizia de a sustrage bunurile a fost a celuilat , bunurile au ramas la el, tot el luand si banii dupa ce le a vandut. s a luat legatura cu partea vatamata- aceasta a zis ca accepta banii dar nu isi retrage plangerea. in declaratia data au scris ca regreta fapta comisa- avocatul a zis ca este un lucru bun. trebuie sa mentionez ca fratele meu nu face parte dintr o famile dezorganizata, nu a avut niciodata probleme cu ;legea nici el si nici vreun membru al familiei
Oricum, victima nu-si poate retrage plangerea, chiar daca ar dori, fiindca este vorba despre infractiunea de furt, unde actele de urmarire penala trebuie sa se desfasoare pana se ajunge la o solutie.
Da, este bine ca si-a regretat fapta, lipsa antecedentelor si poate si alte circumstante atenuante vor fi retinute , dar si ceva agravante.

Alte discuții în legătură

Talharie Cristina711 Cristina711 Revin cu inca o intrebare in cazul celor 2 persoane care au savarsit infractiunea de talharie. Este posibil ca pedeapsa aplicata sa fie diferita ? Adica, e ... (vezi toată discuția)
Furt cablu nelu1976 nelu1976 ce pedeapsa poate lua un individ care a fost prins furand cablu ....?mentionez ca mai avea si 1 an suspendare pentru tentativa de furt si era in perioada de 3 ... (vezi toată discuția)
Furt, furt calificat roby10 roby10 furt, furt calificat daca se poate sau nu sa primeasca pedeapsa cu suspendare?#-o si cat trimp (vezi toată discuția)