avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Talharie

Revin cu inca o intrebare in cazul celor 2 persoane care au savarsit infractiunea de talharie. Este posibil ca pedeapsa aplicata sa fie diferita ? Adica, e posibil ca unul sa primeasca pedeapsa cu suspendare, iar celalalt nu ? Sau, daca primesc, vor primi amandoi ?

Si inca o nelamurire. Daca procesul va avea loc in data X, iar pedeapsa va fi una cu suspendare, care este ziua in care vor fi eliberati ?
Cel mai recent răspuns: Cristina711 , utilizator 12:12, 13 Noiembrie 2011
Nu se intelege de unde reveniti cu aceasta intrebare, trebuia sa o postati in acelasi topic unde ati inceput discutia.
Daca au fost coautori, se va aplica aceeasi pedeapsa, sub rezerva eventualelor antecedente sau circumstantelor personale.
Va multumesc de raspuns. Am scris si in acelasi topic, dar nu am primit raspuns.
Cazul este urmatorul:

Doua persoane A si B talharesc o a treia persoana C. Avand in vedere ca A a folosit spray paralizant si apoi a fugit, iar B i-a furat lui C banii, dar mai apoi i-a abandonat si C i-a recuperat, au sanse A si B la pedeapsa cu suspendare ? Mentionez ca nu au antecendente penale.

Pedeapsa va fi aceeasi ?
pedepasa va fi individualizata pentru fiecare tinand cont si de circumstantele atenuante ale fiecaruia
Asta doar in cazul pedepsei cu executare ? Sau e posibil ca unul sa primesca cu suspendare si celalalt nu ? [Nici unul nu are antecendente]
In speta expusa de dvs., pedeapsa va fi aceeasi. Pot sa va dau o gramada de exemple din jurisprudenta. Au sanse sa ia cu suspendare, dar nu pe fond. Sa exercite toate caile de atac.

Alte discuții în legătură

Este posibila pedeapsa cu suspendare ? Cristina711 Cristina711 Doua persoane A si B talharesc o a treia persoana C. Avand in vedere ca A a folosit spray paralizant si apoi a fugit, iar B i-a furat lui C banii, dar mai apoi ... (vezi toată discuția)
Furt din locuinte prof81 prof81 Buna ziua! Pentru inceput as vrea sa imi cer scuze daca nu voi reusi sa explic foarte concret cazul pentru care va cer sfatul, dar nu am nici cunostinte ... (vezi toată discuția)
Judecat pentru talharie,varsta 18 ani - sfaturi fery_alina fery_alina Buna ziua la toata lumea , urmaresc de mult acest forum dar nu am crezut ca voi avea nevoie de ceva sfaturi si nelamuriri de la dvs vreodata.Sper sa fie pe ... (vezi toată discuția)