avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... doresc sa raman contorizat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

doresc sa raman contorizat

As dori sa stiu daca pot sa raman contorizat cu repartitoare de caldura, in contextul in care majoritatea propietarilor au optat pentru scoaterea lor?
Se poate face un contract individual, avand in vedere ca se va renunta la contractul care este facut pe asociatia de propietari?
Cel mai recent răspuns: unlocatar , utilizator 14:42, 25 Aprilie 2012
Nu puteti sa ramaneti contorizat daca ceilalti proprietari au decis sa treaca la alt sistem de calcul, nu cred ca firma care facea calculul pentru repartitoare accepta sa va mai faca acest lucru doar pentru Dumneavoastra.
Daca majoritatea au hotarat renuntarea la repartitoarele de cost,iar asociatia de proprietari intentioneaza rezilierea contractului cu unitatea,aveti obligatia ca minoritate sa respectati hotararea
Nu puteti ramane contorizat decat daca cei care nu mai vor calculul pe repartitoare vor sa fie considerati "fara repartitoare" in sistemul de calcul al caldurii de pana acum. Probabil nu vor, ci doresc ca toata lumea sa plateasca caldura la maxim si atunci impun procedura dinaintea contorizarii la pausal.
Acest lucru este ilegal conform Legii 325/2006 in care contorizarea este obligatorie si imoral deoarece multi si-au schimbat caloriferele cu altele performante cu putere mai mare, ceea ce ar insemna modificarea cotei-parti de calcul la pausal pentru caldura. Daca lucrurile raman nemodificate unii vor fi avantajati, altii dezavantajati de revenirea la sistemul de repartizare la pausal, nemaivorbind de "aruncarea banilor pe geam".

Ce va pot sfatui, ca in afara de asta nu va veti putea lupta in tara lui papura voda cu argumente legale, este sa nu va scoateti repartitoarele de pe calorifere ca s-ar putea ca la iarna viitoare sa doreasca sa revina la calculul contorizat si.....sa nu mai platiti alti bani pentru montarea repartitoarelor pe calorifere.
Apropo de contorizare.
Va spusesem la un moment dat ca cei care nu au repartitoare si nici apometre platesc mult mai putin ca unii care au si va promisesem niste poze de la un astfel de bloc cu lista.
Pozele sunt pe luna Ianuarie 2012 .
1
[ link extern ]
2
[ link extern ]
3
[ link extern ]
4
[ link extern ]
5
[ link extern ]
6
[ link extern ]
7
[ link extern ]
8
[ link extern ]

Va mai intereseaza?
Din intretinere vad ca toti ar avea apartamentele egale de 3 cajmere 79 m2(atat are colegul meu).
O sa mai ma interesez ca mi se pare ciudat.
Ultima modificare: Duminică, 15 Aprilie 2012
unlocatar, utilizator
Este foarte ciudat,toate apartamentele au de plata aceeasi suma?
Refuz sa cred ca toate apartamentele sunt egale!!

Alte discuții în legătură

Litigiu cu administratorul alin96 alin96 Doresc trecerea de la sistemul de contorizare cu repartitoare la calcularea consumului la pausal.Cum pot face acest lucru de unul singur? Pentru ca ceilalti ... (vezi toată discuția)
Pausal sau contor? Neiyre Neiyre Blocul in care locuiesc este racordat la reteaua de termoficare si pina in prezent plata in lista de intretinere pentru termoficare se constituia in baza ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la repartitoare maryred maryred Va rog sa-mi spuneti care este procedura renuntarii la repartitoarele de costuri pentru caldura? Majoritatea proprietarilor din asociatia noastra doresc acest ... (vezi toată discuția)