avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... topic pt examen notari
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

topic pt examen notari

pt stagiatura din ce materii se da examen?ce stiti de problema locurilor? dar de problema angajarii in cadrul unui birou notarial, cum se procedeaza???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:51, 15 Aprilie 2012
sbdcl a scris:

pt stagiatura din ce materii se da examen?ce stiti de problema locurilor? dar de problema angajarii in cadrul unui birou notarial, cum se procedeaza???


mai intai...ti-ai gasit vreun notar definitiv dispus sa semneze dosarul prin care isi ia angajamentul ca vei face stagiul la el 2 ani dupa promovarea examenului de intrare in profesie ca notar stagiar? a primit acel notar definitiv avizul pentru obtinerea locului de la camera notarilor? ( pana la 1 martie ar fi trebuit sa depuna cererea notarul in cauza pentru a obtine acel loc pe perioada 2012-2014 - si doar UN singur loc poate obtine)
procedura este urmatoarea : dupa obtinerea avizului pentru locul respectiv, pana in luna septembrie trebuie sa fii deja angajat cu carte de munca in cadrul biroului notarial respectiv, iar in jurul lunii septembrie notarul iti va inmana avizul pe care il veti depune la camera notarilor..bineinteles acesta se poate razgandi intempestiv,cu chiar 2 zile inainte,trimitand in examen pe alt candidat - o practica uzuala a notarilor care "pacalesc" si iti exploateaza resursele fizice fara sa-ti dea salariul prin amagirea ca te va ajuta sa iei examenul,daca bineinteles nu ai "prestat" financiar cu sume destul de mari la el...apoi se da examenul, care in principiu consta in drept civil ( tot dreptul civil) si organizarea profesiei (legea 36/1995). examenul se va organiza fie grila fie sinteza,in functie de numarul candidatilor inscrisi). Asadar pana la a iti pune problema bibliografiei de examen, trebuie ca deja sa fi trecut prin etapele de mai sus( adica pentru a da examenul depinzi exclusiv de notarul respectiv-definitiv si de avizul dat de camera). Si ca hint - nu se mai merita, nu se mai fac atatia bani din notariat precum se faceau inainte, ti-o spun din proprie experienta. iar profesia in sine este una plictisitoare,obositoare si nu se merita decat daca ai beneficii materiale,lucru mai greu de atins fata de perioada 2006-2009 cand atunci intr-adevar se merita. notariatul este o profesie pentru cei trecuti de prima tinerete, ca si avocatura. incearca magistratura,e punctul de lansare in domeniul juridic,unul care iti aduce satisfactii profesionale si un alt statut, potrivit in special pentru cei ca noi, tineri. dupa 20 de ani, un judecator s-ar putea face notar,avand timp de plictiseala, iar un procuror,tot dupa atatia ani,avocat. cam asta ar fi reteta ideala.
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2012
andu09, utilizator
@ sbdcl

Se cunosc doua modalitati pentru accederea in functia de notar public: *dupa efectuarea stagiaturii de 2 ani, care se finalizeaza prin examen; *dupa verificarea cunostintelor, prin concurs, a celor care au vechime de 5 ani intr-o profesie juridica.

Tematica şi bibliografia cu caracter practic pentru examenul de notar public pentru notarii stagiari şi concursul pentru ocuparea locurilor vacante de notar public
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat costa stagiatura la un notariat??? gabymiha gabymiha Vreau sa devin notar... trabuie sa fac 2 ani de stagiatura la un notariat dar nu am rude si nici cunostinte notari... asa ca ...la cat s-ar ridica sa-mi ... (vezi toată discuția)
Examen admitere ca notar stagiar 2013 Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Are cineva idee cum se va desfasura examenul pentru obtinerea calitatii de notar stagiar anul acesta?? Am inteles ca s-a schimabat legea notarilor ... (vezi toată discuția)
Notari stagiari si admitere in notariat 2011 ghostinthe_night ghostinthe_night Buna seara ! Am deschis subiectul aici intrucat observ ca nu este dedicat nici un topic pe site acestei profesii juridice. Nu stiu cate din persoanele de ... (vezi toată discuția)