avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei militare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei militare

Buna ziua,
Am trecut in rezerva la cerere inainte de varsta 55 ani(varsta de pensionare militari). La implinirea varstei de 55 ani am depus dosarul de pensie militara si indeplinind conditiile m-am pensionat.
Calculul pensie s-a facut strict dupa anii de militar activ-la recalculare dupa noua lege s-a luat in calcul aceeasi ani de activitate.
Perioada in care am lucrat inainte de pensionare intre anii 1990-2010 nu mi s-a luat in calcul la recalculare.
As dorii sa stiu ce trebuie sa fac si daca ma incadrez in aceleasi conditii de recalculare ca si militarii care au lucrat dupa iesirea la pensie.
Va multumesc
Marian
Cel mai recent răspuns: mariantimisoara , utilizator 15:57, 1 Mai 2012
mariantimisoara a scris:
Perioada in care am lucrat inainte de pensionare intre anii 1990-2010 nu mi s-a luat in calcul la recalculare.

Unde ati lucrat in perioada aceasta? Nu vreau sa stiu denumirea angajatorului, ci daca ati lucrat in sistem militar sau in sistem civil.

Inteleg ca beneficiati de pensie din sistem militar. In ce an v-ati pensionat si care este data nasterii dvs.? Din sistemul public de pensii nu aveti pensie? Intreb pentru orice eventualitate. Informatiile din mesajul dvs. sunt insuficiente pentru a va da un raspuns.
Trebuie sa intrati pe SCMD, departamentul juridic si acolo aveti formularul de cerere pentru drpturile lucrate ca civil , inainte sau dupa stagiul militar sau si inainte si dupa. Cererea si Documentul emis de Casa de pensii de care apartineti se trimit prin posta la Casa Sectoriala de pensii a MApN si dupa circa o luna va vine pensia recalculata , prima data gresit si apoi dupa ce faceti contestatie sa speram ca se rezolva.
M-am pensionat in anul 2010, nascut in 12.03.1955.
Nu am pensie din sisitemul public de pensie.
Am lucrat in sistemul civul de la data trecerii in rezerva 1990 pana la data pensionarii militare pentru limita de varsta in anul 2010
Solicitati casei de pensii sectoriale recalcularea drepturilor de pensie in temeiul art. 107, alin. (4) din Legea nr. 263/2010. Trebuie sa depuneti, impreuna cu cererea, carnetul de munca in original si in copie, adeverinta tip-CAS eliberata de casa teritoriala de pensii pentru perioada 2001-2010 si o copie a talonului de pensie. Mai multe amanunte puteti citi mai jos:
www.avocatnet.ro/content/for...
Mentionez ca perioada lucrata in sistemul civil este inainte de pensionare militara la 55 de ani pentru limita de varsta in 2010, ori art 134 alin (2) si (3) din HG 257/2011 prevede recalcularea pentru stagiile lucrate dupa iesirea lla pensie.
As dori sa stiu daca si situatia mea se poate incadra la celasi articol sau la altul. Daca am dreptul sa cer recalcularea sau numai dupa implinirea varstei de 65 de ani?

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiilor - valorificarea stagiilor de cotizare realizate dupa pensionare DIMITRIU DIMITRIU Sunt nascut la 25.11.1959 , pensionar militar din iunie 2005 . Am stagiu de cotizare ca militar 26 ani si 8 luni ( include si scoala militara ) Conditii ... (vezi toată discuția)
Am lucrat dupa pensionare adela65 adela65 Sunt pensionar militar si dupa iesirea la pensie am lucrat timp de 7 ani. Doresc sa stiu daca contributia data in acesti ani mi se ia in calcul la revizuirea ... (vezi toată discuția)
Pensie militara de invaliditate mandumitru mandumitru Sunt nascut in luna mai 1956. Am lucrat in cadrul MApN intre 1975-1994, dupa care in sistemul public pana in august 2001 cand am fost pensionat de boala ... (vezi toată discuția)