In anul 2000 dupa moartea tatalui mama vitrega cit si fratele vitreg au ascuns de la suucesiune o casa- Cu scopun de a nu o supune unei impartiri corecte.
Vanzatorii au venit la instanta si au declarat ca au vandut casa in anul 1999 tatalui meu si sotiei acestuia printr-o chitanta de mana. Urmand a perfecta actele .La 3 luni tatal meu a decedat iar mama vitrega nu a mai dorit perfectarea actelor. Instanta a retinut ca atunci cand sa vindut casa pe chitanta de mana. Vinzatorii au dat tatalui cat si mamei vitrege toate actele si au transmis integral dreptul de propietate ( Citanta de mana fiind cosiderata un antecontract vinzare cumparare.) Din declaratiile vinzatorilor date in acest proces rezulta ca ei au vrut sa perfecteze actele chiar dupa decesul tatalui meu. Dar mama vitrega nu a mai vrut. Instanta a constatat vinzarea conform chitantei de mana datata din anul 1999 facut actul de vinzare cumparare intre vinzatorii chemati de mine in instanta si parinti ( tatal meu si sotia acestuia ) Acum din anul 2011 am un act autentic care tine loc de vanzare -cumparare.
Acum eu doresc a arata instantei si pot proba cu documente si declaratiile vinzatorilor ca mama vitrega cat si fratele vitreg au ascuns intentionat casa de la masa succcesorala.
Din aceasta casa daca deschid cu fratele meu vitreg o revizuire a succesiunii- mama vitrega (decedata si ea in 2008 mai poate mostenii ceva din aceasta casa-? Sau o pot impartii jumate- jumate cu fratele vitreg?
Uitai cum au stat lucrurile:
In anul 1999 tatal meu casatorit legal cu mama vitrega au cumparat pe chitanta de mina o casa la tara. La citeva luni dupa mai precis in 2000 -tatal meu a murit. Mama vitrega cat si fratele meu vitreg retineti ( fratele vitreg bonlav : Intarziere mintala severa ) m-au chemat la notariat pentru dezbatere succesiune.(anul 2000) Succesiunea de atunci sa facut fara probleme = 1 apartament in Bucuresti + 1 autoturism marca Dacia. --Casa de la tara nu sa adus la succesiune deoarece mama vitrega sustinea ca nu are nici un act si sta acolo de mila fostilor propietari -- Sa facut totul in regula si fara scandal. Numai ca dupa cateva luni de zile m-am trezit dat in judecata pentru iesirea din indiviziune. Am fost la tribunal si sa iesit din indiviziune. Totul bine. In timpul si pe toata durata procesului ,,Mama vitrega cit si fratele vitreg au negat existenta acestei case de la tara) Instanta pe buna dreptate a spus clar ca eu nu pot face dovada. existentei acestei case. mama vitrega nu a dorit sa aduca si aceasta casa la succesiune. In anul 2008 m-am trezit cu fratele vitreg la usa mea. Care mia spus ca moara mama -sa. Efectiv aducandu-mi actele pe care mama vitrega bonlava (metastaza) ia spus fratelui vitreg bonlav sa mi le dea mie. Atunci am descoperit si chitanta de mana datata -August ,1999.. Mama vitrega a murit si ea in 2008. Dupa care familia mamei vitrege (un nepot) la luat pe fratele vitreg sa aiba grija de el. - Dupa 2 ani de zile in luna martie 2010 m-an trezit din nou cu fratele vitreg la usa mea: Murdar jegos si batut bine. Mi-a spus ca timp de 2 ani de zile cat a stat la verul lui - A fost batut si chinuit in fel si chip. Din mila am acceptat sa ma ocup de el. Am devenit Curatorul lui prin decizie de primar. Curator administrare bunuri si bani ( De precizat ca acest frate nu are notiunea banilor si nici nu stie valoarea lor.
El are apartamentul din Bucuresti.ramas mostenire. Care este intr-o stare jalnica.... Avind chitanta de mana pe casa de la tara in 2011 am chemat in instanta de la Mun. Oltenita jud Calarasi . Pe vinzator. Vinzatorul impreuna :Clar a declarat ca: A vindut casa in anul 1999 pe chitanta de mana.Ca in acel moment 1999 a transmis toate actele cat si tot dreptul de propietate asupra casei, parintior .A declarat ca dupa moartea tatalui mama vitrega nu a mai dorit perfectarea actelor pe casa de la tara. --- Instanta Oltenita : A dmis cerereai adispus sa se constate vinzarea cumpararea casei intre vinzatori - si parintii mei tata si mama vitrega. A constatat ca vinzarea si dreptul de propietate a fost transmis de vinzatori in totalitate parintilor ( decedati ).
Numai ca acum casa ( apartamentul din Bucuresti ce apartine fratelui meu) este sub orice critica de murdar si degradat. Am luat hotararea de avinde casa de la tara. Numai ca acum au aparut problemele.... Nu putem vinde deoarece nu este facuta succesiunea. Sucesiunea nu se poate face deoadece nu este curatela . Acum codul civil sa schimbat iar curatela se da prin instanta. Iar din cate am inteles. Fratele meu are dreptul la 80% din casa de la tara iar eu 20%
Casa este o amaraciune din chirpici cu 400 mp linga ea. Dar nu pot so vind din cauza handicapului si a bolii fratelui meu. Cu toate ca maica-sa ( mama vitrega ) cit si el au ascuns de la mostenire casa tot ei beneficiaza ! Cum de acum imi trebuie o gramada de curatele si documente. Iar acum ani de zile nimeni nu a luat in seama ca acest frate este ,,RETARD SEVER,, Cu atunci a avut putere sa dea declaratii si sa semneze peste tot iar acum nu mai poate semna... Nu stiu ce sa mai fac.Pe de-o parte imi este mila de el. Dar si de mine imi este mila.Am familie copii mari care imi reproseaza mereu. Nu stiu ce sa mai fac si unde sa mai bat. Nu sunt un bogat copii sunt la scoala. Nu stiu???
Poate imi dati un sfat si ma indrumati
Din moment ce casa face parte din masa succesorala nimic nu va impiedica sa deschideti proces si sa lamuriti prin judecata aspectele respective.
Procesul va lamuri daca bunul imobil face sau nu parte din masa succesorala despre care faceti vorbire.