avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Calitatea de director de liceu este compatibila cu cea ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Calitatea de director de liceu este compatibila cu cea de consilier local?

Buna ziua!
Calitatea de director liceu aflat in subordinea consiliului local este compatibila cu cea de consilier local?

Va multumesc.
Doar acest aspect: „Directorii şi directorii adjuncţi din unităţile de învăţământ preuniversitar care ocupă funcţii de preşedinte sau vicepreşedinte în cadrul unui partid politic la nivel local, judeţean sau naţional trebuie să opteze, în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a Legii educaţiei pentru funcţia de conducere din învăţământul preuniversitar sau pentru funcţia politică”
In rest aceasta situatie nu genereaza o stare de incompatibilitate, dar poate genera un conflict de interese.
si care-ar putea fi conflictul de interese? :)
In Consiliul Local din orasul meu de bastina exista consilieri 2 d.ne director de scoli si nu a considerat nimeni ca s-ar afla cumva duduile in conflict de interese, cel putin pana in prezent, ca dupa viitoarele alegeri cine stie ce ne mai asteapta.
nici n-au cum sa fie, consilierii locali pot fi cel mult in stare de incompatibilitate...si cam atat :)
Buna ziua. Ma intereseaza subiectul si nu am inteles daca directorii unitatilor de invatamant aflate in subordinea consiliilor locale daca sunt compatibili sau nu cu functia de consilier local. V-as ruga si baza legala. Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate ? Igor1987 Igor1987 Functia de director al unei unitati de invatamant de stat (liceu, scoala generala) este incompatibila cu functia de consilier local ? (vezi toată discuția)
Incompatibilitati sfdolce sfdolce este incompatibila profesia de avocat cu cea de viceprimar ? de remarcat faptul ca viceprimarul este demnitar ca si deputatul si senatorul care este ... (vezi toată discuția)
Functii incompatibile cu functia de manager spital ECD-Excellent Personal Services ECD-Excellent Personal Services Spunetimi-va rog daca functia de manager spital (luat in administrarea primariei) este compatibila cu functia de consilier local (poate o persoana sa detina ... (vezi toată discuția)