avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in inscrisuri sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in inscrisuri sub semnatura privata

In urma unei plangeri facute de mine la Politie, cum ca anumite presoane mi-au furat identitatea si au folosit-o in diverse scopuri, Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 6 a dat o rezolutie prin care s-a confirmat inceperea urmaririi penale a presoane care a savarsit infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, fapta prev. de art. 288 C.pen, uz de fals, fapta prev de art 291 C.pen si fals privind identtatea, fapta prevazuta de art.293 C.pen, datorita faptului ca mi-a folosit datele personale in scopuri rele.

Dupa ce am facut plangerea nu mi s-a mai comunicat nimic despre acest lucru, nici din partea politiei si nici din partea Judecatoriei.

Avand in vedere ca, prin materialul de urmarire penala, rezulta ca sunt aplicabile prevederile art. 10 lit. g C.p.p., deoarece s-a prescris raspunderea penala pentru aceasta fapta, termenul de prescriptie fiind de 5 ani conform art. 122 alin. 1 lit. d) din Codul penal, urmeaza a se dispune clasarea acetei cauze.

In temeiul art. 11 pct. 1 lit. a) C.p.p., raportat la art.10 alin. 1 lit. g) din Codul de procedura penala art. 192 din Codul de procedura penala, s-a dispus:

Clasarea cauzei privind plangerea formulata de mine, sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata, fapta prev. de art. 288 C.pen, uz de fals, fapta prev de art, 291 C.pen si fals privind identitatea, fapta prevazuta de art. 293 C.pen.

Procesul a durat 7 ani de la inceperea urmaririi penale, dupa care s-a finalizat cu comunicarea mai sus prezentata.

Va rog sa ma lamuriti ce reprezinta solutia pe care Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 6 mi-a comunicat-o in scris, daca pesoana care a facut falsul in inscrisuri sub semnatura privata a patit ceva, daca s-a finalizat complet acest proces si daca trebuie sa mai fac ceva in acest scop.
Cel mai recent răspuns: Macry_1946 , utilizator 14:52, 19 Aprilie 2012
Din cuprinsul rezolutiei care v-a fost comunicata rezulta ca , pe de o parte, a intervenit prescriptia raspunderii penale, iar pe de alta parte , intrucat nu exista invinuit in cauza, s-a dispus clasarea. Clasare se dispune atunci cand faptuitorul nu poate fi identificat , desi infractiunea exista, adica s-a savarsit , insa nu se poate sti cine a savarsit-o.
Atunci cand intervine prescriptia raspunderii penale, faptuitorul nu mai poate fi urmarit penal, dreptul statului de a-l trage la raspundere pe faptuitor se stinge .
Totusi initial scrie ca s-a confirmat inceperea urmaririi penale fata de A.N. pentru savarsirea infractiunilor precizate mai sus.
Nu ar fi trebuit sa fiu instiintat de la inceput de proces? Din cele intamplate, faptuitorul a fost gasit imediat. Toate dovezile acuzau o singura persoana, persoana care a amenintat ca se va descurca oricum...nu ii e teama de faptul ca a fost descoperita, desi toate actele dovedeau clar ca e vinovata.
Da, a fost inceputa urmarirea penala in rem, adica doar cu privire la fapta, nu si la faptuitor.AN,tocmai acest lucru inseamna- autor necunoscut.Dar daca faptuitorul nu a putut fi identificat, nu avea cine sa fie tras la raspundere penala, iar intre timp fapta s-a prescris.
Cred ca trebuia sa fiti informat despre mersul cercetarilor, nu stiu de ce nu ati fost.
Persoana care a facut falsul nu a patit si nu va pati nimic.

Nu mai puteti face nimic in acest sens.

Cel mult o plangere la CEDO pentru nerespectarea dreptului la un proces echitabil desfasurat intr-un termen rezonabil.Mai mult de atat nu puteti face.
Asta este tara in care traim unde infractorii ajutati de politisiti avocati si judecatori nu apara drepturile omului simplu mai mult pe cele ale infractorilor si a`oamenilor cu bani multi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere fals si uz de fals roxyalexandru roxyalexandru care este termenul de prescriere pentru fals si uz de fals? (vezi toată discuția)
Incadrare juridica Nina1 Nina1 Buna seara, Pentru o persoana s-a dispus inceperea urmaririi penale ca invinuit pentru savarsirea infractiunii de fals intelectual si uzul de fals. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Am primit 1 an cu suspendare ADYssa ADYssa pentru infractiunile de fals material in inscrisuri oficiale si favorizarea infractorului!! mai am apel si recurs!! as vrea si eu sa stiu la cat timp se ... (vezi toată discuția)