avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... RECURS IMPOTRIVA SENTINTEI CIVILE - AMENDA RADAR FIX
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

RECURS IMPOTRIVA SENTINTEI CIVILE - AMENDA RADAR FIX

Pot invoca in fata instantei de recurs sa solicit buletinul de verificare metrologica, atestatul aparatului radar etc. daca nu le-am cerut in cererea de chemare in hudecata?
Pentru a fi mai clar, am actionat in contencios procesul verbal intocmit de IPJ Vrancea, deoarece am fost surprins de o camera video fixa, circuland neregulamentar in localitatea Pufesti. Ceea ce mi s-a parut bizar a fost ca s-a luat in pronuntare dosarul meu chiar din primul termen. Intimata n-a depus intampinare. Eu as fi dorit sa depun note de aparare impotriva intampinarii venite de la IPJ, prin care sa solicit toate probele posibile si imposibile de la ei. Instanta a scris sec: in sustinerea plangerii, petentul nu a solicitat probe?. Ce pot face? #-o
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 01:51, 6 Decembrie 2008
Incercati sa invocati ca motiv de recurs disp. art.304 pct. 8 si pct.9. C.proc.civ., coroborat cu disp. art.304 ind.1 C.proc.civ.
Art.304 "Modificarea sau casarea unor hotarari se poate cere in urmatoarele situatii, numai pentru motive de nelegalitate.....
pct.8 cand instanta, interpretand gresit actul juridic dedus judecatii, a schimbat natura ori intelesul lamurit si vadit neindoielnic al acestuia;
pct.9 cand hotararea pronuntata este lipsita de temei legal ori a fost data cu incalcarea sau aplicarea gresita a legii;
Faptul ca instanta de fond s-a pronuntat fara a administra probe, fara a intra in cercetarea fondului, ar putea fi un motiv de nelegalitate.Mai ales ca "fotografia" retinuta drept "dovada" a savarsirii faptei contraventionale nu poate fi incadrata la "dovada cu inscrisuri", teoretic neavand o relevanta prea mare si chiar dand nastere la interpretari diferite, dupa cum ati sustinut si dvs.
Solicitati depunerea de catre agentul constatator a buletinului de verificare metrologica a aparatului radar la data savarsirii faptei si omologarea tehnica pentru ca acest aparat sa fie montat pe autovehiculul Politiei (art.175 C.proc.civ.si art.129 pct.5 C.proc.civ.)
Aceste probe sunt singurele care ar putea fi pertinente, concludente si utlie cauzei.
Instanta de recurs poate admite recursul sau il poate respinge.
Incercati sa va incadrati in termenul legal de formulare si motivare recurs si veti vedea mai departe daca reusiti sa convingeti instanta ca aveti sau nu dreptate.
Fotografia aia se trimite prin posta cu PV, e parte din el, e baza lui, cum naiba sa nu fie relevanta daca in lipsa fotografiei nu exista sanctiunea care se contesta??
INstanta nu e obligata sa administreze probe, este insa obligata sa respecte drepturile partilor... Asa incat, daca nimeni nu s-a prezentat, instanta a judecat in lipsa pe baza probelor existente. Daca nu s-or fi cerut probe (ca nu ni s-a spus) prin cererea de chemare in judecata, ca sa faca instanta? Sa verifice din oficiu un PV care are prezumtie de legalitate? Ca aici da, era motiv de recurs... pentru politai! :D
Or fi probele alea pertinente, dar se vor administra degeaba, ca nu vad motiv de recurs... Ce lege a incalcat instanta cand a dat hotararea? Ca nu vaz, nu e...
Instanta a strigat dosarul, acolo era o cerere de judecare in lipsa, instanta asta a facut: a judecat in lipsa... Ce era sa faca, sa se roage sa vina careva in dosarul cu pricina? :O
E aici propria culpa a celui ce doreste a recura sentinta, asta vad eu...
Am mentionat in plangerea contraventionala urmatorul aspect:"Rog, ca prin întâmpinare să se precizeze calitatea agentului rutier, sugerat prin acronimul AP." Instanta nu a mentionat acest lucru in hotararea judecatoreasca. Ar putea fi un motiv bun, pentru a demonstra instantei de recurs neglijenta instantei de fond?
Nu puteti obliga dv. ca partea adversa sa depuna intampinare sau sa faca anumite diligente. Nu stiu daca din actele din dosar a reiesit calitatea agentului au ba, repet, nu va putem analiza un dosar aici si gasi motive de recurs, imi pare rau...

Forumul face si el cat poate, mai da o idee, mai indruma spre o institutie, dar nu putem redacta notificari, actiuni, contracte sau recursuri. Imi pare rau...
Din pacate nu prea vad motive de recurs. PV-ul cu fotografia sunt probe suficiente pt. instanta pt. a judeca fondul. Nefiind prezenta niciuna dintre parti, n-avea cum sa cerceteze. Nu este obligatorie formularea unei intampinari. Omologarea tehnica si buletinul de verificare metrologica trebuiau solicitate de reclamant, instanta nu este obligata sa o ceara din oficiu.

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie - nulitate vlaika ionela florina vlaika ionela florina Am problema si va rog sa ma ajutati. Am fost sanctionata cu amenda si suspendarea permisului de conducere pentru ca am fost surprinsa in trafic, in ... (vezi toată discuția)
Am castigat fondul, cum procedez in recurs? comm comm Buna ziua, am o problema cu un pv radar contestat la judecatorie, eram cu familia mergeam in coloana , masina politiei nesemnalizata(logan albastru) a ajuns in ... (vezi toată discuția)
Sentinta corecta la contestatie proces verbal radar? ddoru ddoru Buna ziua tuturor! Din nefericire am fost sanctionat de politia rutiera pentru depasirea de viteza in localitate cu 107 km/h, drept pentru care mi-a fost ... (vezi toată discuția)