avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Indreptare eroare materiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Indreptare eroare materiala

buna ziua,
am si eu o intrebare vis-a-vis de o cerere de indreptare eroare materiala.
Am avut o cerere de punere sub interdictie a lui x, care a fost admisa. In redactarea hotararii, apare gresit numele lui x, adica se face vorbire despre o cu totul alta perosana care nu are legatura cu dosarul asta dar, in dispozitiv este corect numele lui x. Am facut cerere de indreptare eroare materiala.
Intrebarea mea este urmatoarea: care este data la care va ramane definitiva si irevocabila sentinta: cea la care mi s-a comunicat initial, cu eroarea respectiva, sau va trebui sa mi se comunice sentinta corectata si abia apoi sa astept 15 zile pt a deveni definitiva si irevocabila?
va multumesc frumos pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:51, 17 Aprilie 2012
Buna ziua!
Avand in vedere faptul ca incheierea de indreptare a erorii materiale este supusa acelorasi cai de atac ca si hotararea in legatura cu care s-a solicitat indreptarea, veti pune in executare hotararea dupa implinirea termenului de atac al incheierii de indreptare.
eroarea material nu impieteaza fondul. prin urmare hot este cea initiala. in cadrul caii de atac se poate completa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere primavera1234 primavera1234 Apelul specificat in incheierea cererii de indreptare erori materiale este doar pentru Incheiere sau si pentru prima hotarare? Care este durata de la ... (vezi toată discuția)
Definitivare sentinta de divort kzsi77 kzsi77 Buna ziua, Am primit sentinta de divort plina cu greseli. Am solicitat corectarera acesteia, am si primit comunicarea privind admiterea cererii de indreptare ... (vezi toată discuția)
Corectare eroare materiala pop_maria pop_maria o hotarare de incredintare minor ramasa definitiva ...trebuie corectata..........s-a facut cerere de corectare eroare materiala pentru ca numele minorului nu a ... (vezi toată discuția)