Buna ziua. In 2008 am incheiat un contract pentru ilustrarea unei carti pentru copii care a aparut in 2009, urmand sa obtin 5% din vanzari, drepturi de autor. Copia contractului care ar fi trebuit sa ajunga la mine nu am mai primit-o niciodata. In plus, doamna editor sef m-a rugat sa ii trimit prin email semnatura scanata, ca sa participam la nu stiu ce concurs si la vremea respectiva mi s-a parut suspect. Am lasat-o moarta pana luna trecuta, cand am aflat ca autoarea povestilor din cartea ilustrata de mine si-a primit banii din drepturile de autor (tot 5%avea si ea). Am contactat editura si doamna editor ma tot amana de la o saptamana la alta. As vrea sa-mi recuperez banii si nu stiu cum, din moment ce nu am nici o copie la contract sau macar as vrea ca aceasta editura (foarte cunoscuta) sa fie penalizata.
Probabil ca o sa fiti in continuare "dus cu vorba", daca nu ii pomeniti doamnei editor ca va veti angaja un avocat, pentru a solicita despagubiri pentru neplata drepturilor de autor, in instanta.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Drepturile de autor
deealexx
Buna ziua! Am colaborat cu o editura pentru realizarea de ilustratii pt cartile de copii. Au avut termen de 30 zile sa`mi vireze plata in cont. Vineri a fost ... (vezi toată discuția)