avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Neplata drepturilor de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Neplata drepturilor de autor

Buna ziua. In 2008 am incheiat un contract pentru ilustrarea unei carti pentru copii care a aparut in 2009, urmand sa obtin 5% din vanzari, drepturi de autor. Copia contractului care ar fi trebuit sa ajunga la mine nu am mai primit-o niciodata. In plus, doamna editor sef m-a rugat sa ii trimit prin email semnatura scanata, ca sa participam la nu stiu ce concurs si la vremea respectiva mi s-a parut suspect. Am lasat-o moarta pana luna trecuta, cand am aflat ca autoarea povestilor din cartea ilustrata de mine si-a primit banii din drepturile de autor (tot 5%avea si ea). Am contactat editura si doamna editor ma tot amana de la o saptamana la alta. As vrea sa-mi recuperez banii si nu stiu cum, din moment ce nu am nici o copie la contract sau macar as vrea ca aceasta editura (foarte cunoscuta) sa fie penalizata.
Probabil ca o sa fiti in continuare "dus cu vorba", daca nu ii pomeniti doamnei editor ca va veti angaja un avocat, pentru a solicita despagubiri pentru neplata drepturilor de autor, in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile de autor deealexx deealexx Buna ziua! Am colaborat cu o editura pentru realizarea de ilustratii pt cartile de copii. Au avut termen de 30 zile sa`mi vireze plata in cont. Vineri a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am scris si publicat o carte de psihologie la o editura ... MIHAELA THEODORA  POPESCU MIHAELA THEODORA POPESCU Buna ziua, Am scris si publicat o carte de psihologie la o editura din Bucuresti. Urmeaza sa mai editez inca una, insa la o alta editura. Sunt singurul autor. ... (vezi toată discuția)
Cesiune exclusiva sau neexclusiva antonionescu antonionescu Sunt interesat de intelegerea anumitor hatisuri din legea dreptului de autor. Sunt grafician, specializat in ilustrarea cartilor pentru copii. Editurile care ... (vezi toată discuția)