avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara minor.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara minor.

Buna ma numesc Adrian si sunt elev in cls X , parintii mei divorteaza pe cale judecatoreasca si primul proces este pe data de 11 sep. 2012 , iar eu pe data de 6 mai, voi face 18 ani . Am si o sora de 19 ani dar a abandonat scoala si lucreaza. Si sunt interesat de urmatoarele aspecte:

-eu voi mai primi pensie alimentara din partea mamei ?(daca DA pe ce perioada de timp o voi primi), daca fac 18 ani dar precizez sunt inscris la scoala.

--Sora mea nu este precizata in proces ,dar poate avea ceva pretentii?

--cat poate dura un proces ca acesta ?

--iar eu locuiesc cu tata din aprilie, tata poate cere pensie retro-activa de cand locuim impreuna aman doi la cererea ei ?
Instanta de judecata poate stabili pensia de intretinere de la data introducerii actiunii , pana la implinirea varstei de 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Larisa adela Vasile Larisa adela Vasile am18 ani si sunt in clasa a12a si as vrea s stiu daca mai primesc pensie alimentara dupa terminarea liceului? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ionela77 ionela77 buna ziua. Va rog daca se poate sa ne ajutati. Va scriu in numele matusii mele care este divortata de 14 ani,din 1999, cand i-a fost incredintat si fiul spre ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa majorat Katyca Katyca Buna ziua, Parintii mei sunt divortati. Eu, respectiv mama mea, am primit pensie alimentara conform hotararii judecatoresti. De curand am implinit 18 ani, ... (vezi toată discuția)