avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cauza suspendata in temeiul art. 155 ind. 1 Cod ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cauza suspendata in temeiul art. 155 ind. 1 Cod procedura civila

Sunt in proces cu angajatorul pentru drepturi banesti.
La ultimul termen instanta a suspendat procesul pe baza 155/1 cpc, desi mie in calitate de reclamant nu imi ceruse sa depun nici un act, eu am depus tot pana la termenul asta, angajatorul care e parat trebuia sa depuna statul de organizare, dar intrucat tergiversa instanta a suspendat procesul.
E corect?
Nu am primit incheierea dar stiu ca scrie ca se suspenda pana la depunerea actului de catre angajator si se suspenda in baza 155/1, angajatorul fiind paratul.
Ce pot face eu in acest caz?
Mie mi se pare un abuz dar nu stiu cum sa actionez. Cu o cerere de repunere pe rol? In care ce sa scriu ca eu nu aveam nici o obligatie?
Va rog cine stie sa ma ajute si pe mine.
Cel mai recent răspuns: AMALIA MORLOVA , Avocat 14:57, 20 Aprilie 2012
In aceasta cauza aveti posibilitatea sa formulati recurs impotriva incheierii de suspendare intrucat solutia instantei de suspendare nu este legala, aceasta avand posibilitatea sa solicite paratului nu sub sanctiunea suspendarii cauzei ci sub sanctiunea amenzii. Aceasta varianta este totusi de durata. O alta varianta ar fi o cerere de repunere pe rol cu aratarea faptului ca suspendarea cauzei este benefica paratului si ca sanctiunea aplicabila in acest caz este amenda judiciara.
Va multumesc pentru sfaturi, totusi mai am o nelamurire, daca fac cerere de repunere pe rol si mi se respinge, mai pot formula recurs impotriva suspendarii?
Daca cererea de repunere pe rol a cauzei va fi respinsa, veti putea ataca cu recurs incheierea prin care s-a dispus respingerea.
Dar, de ce nu atacati direct incheierea prin care s-a suspendat cauza? Pierdeti timpul daca solicitati repunerea pe rol.
Desigur ca putei ataca cu recurs incheierea de suspendare,dar nu cred ca se va suspenda si a doua oara cauza daca cererea de repunere pe rol este bine motivata.

Alte discuții în legătură

Cu drept de recurs cât timp durează suspendarea ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Recent, în Dosarul în care fratele tatălui meu este reclamant împreună cu alți 2 frați, într-un proces de moștenire, instanța a ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cauzei conform art. 155 ind. 1 cod procedura civila andrei987ro andrei987ro Am depus plangere contraventionala la Judecatorie. In data de 08.12.2010 am primit o incheiere din sedinta publica de la 24.11.2010 prin care instanta suspenda ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere de repunere pe rol dupa suspendare.recurs sau reiterearea cererii de repunere pe rol? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ca urmare a neprezentarii partilor in instanta s-a dispus suspendarea. S-a formulat cerere de repunere pe rol si partile iarasi nu s-au prezentat, instanta ... (vezi toată discuția)