avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cfp si nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cfp si nemotivate

daca nu se face suspendare pentru cfp ce trebuie intocmit ?
Cel mai recent răspuns: Alexia2760 , utilizator 08:51, 27 Aprilie 2012
Daca nu se decide supendarea nu se inticmeste niciun act .. pe cererea de CFP angajatorul va pune rezolutia ”de acord , fara suspendarea c.i.m.”..... art.54 C.mun. prevede posibilitatea supendarii si nu obligativitatea suspendarii c..m. in cazul CFP.
multumesc pentru raspuns m-am luminat=D>
atat in cazul art 51, 52 cat si in cazul art 54 CM textul de lege precizeaza posibilitatea partilor CIM de a suspenda CIM in anumite situatii a caror aparitie depinde de vointa lor. Consider ca ori de cate ori se regasesc in vreuna din situatiile mentionate la cele trei articole, CIM este suspendat, avand in vedere neindeplinirea obiectului CIM: prestarea muncii in schimbul salariului. De altfel conf art 49 CM suspendarea CIM are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator.
C.i.m. poate fi suspendat ... prin urmare, nu exista obligativitatea sa se suspende c.i.m. ... cele trei articole sunt reglementate de norme dispozitive si nu imperative, chiar daca nu se presteaza munca in acele situatii prevazute de textele de lege ...

Norma dispozitiva da posibilittaea partlor sa deroge de la continutuil acesteia ...
Care este perioada maxima de suspendare a CIM din initiativa angajatului ?

Alte discuții în legătură

Suspendare cim elenaduma elenaduma care este durata maxima de suspendare cim cu acordul partilor conform codului muncii? (vezi toată discuția)
Concediul fara plata se opereaza in revisal? coraliana coraliana Doresc sa stiu daca concediul fara plata acordat salariatilor se opereaza in Revisal. Mentionez ca se acorda 15 zile/luna concediu fara plata prin ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata.....suspendare.... mili1976 mili1976 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.O salariata in data de 1.septembrie 2008 a solicitat concediu fara plata pentru o perioada de 90 de zile iar ulterioar ... (vezi toată discuția)