avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Din CCC in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Din CCC in somaj

Am fost anuntata ca firma nu mai are post liber pentru intoarcerea mea la serviciu, mentionez ca sant in CCC pana la 1 aug 2012, sant obligati sa-mi pastreze postul si pt cat timp???
Mi-au propus somaj, pot sa le cer salarii compensatorii si sa accept si somaj???

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:27, 28 Mai 2012
Cand ati intrat in CCC?
am intrat in CCC in data de 26 iunie 2010
In acest sens, va sunt aplicabile dispozitiile OUG nr.148/2005 care nu ofera nicio masura de protectie a persoanelor care revin din CCC ...astfel, angajatorul poate decide concedierea acestora imediat dupa revenirea din CCC.

Daca v-au desfiintat postul atunci la revenirea din CCC va trebui sa va inmaneze fie decizia de concediere, fie instiintarea de preavzi de 20 de zile lucratoare plus decizia de concediere la terminarea preavizului.
sant obligata sa merg la serviciu in perioada de preaviz?cum este platit preavizul?
Da, pe perioada preavizului sunteti obligata sa mergeti la munca ...acesta va fi platit ca si in cazul cand v-ati fi dus la munca far sa fiti in preaviz ... in practica, unii angajatori emit o instiintare catre salariati prin care le comunica ca nu este nevoie de prezenta la munca pe perioada preavizului , fara a le fi afectate drepturile salariale ...

Alte discuții în legătură

Intoarcere din concediu ingrijire copil Dnvs Dnvs Buna ziua Am nascut in august 2010 si am beneficiat de concediul de ingrijire copil de doi ani, urmand a ma intoarce la serviciu in ziua urmatoare ... (vezi toată discuția)
Restructurare post pana sa intru in ccc florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Problema mea este urmatoarea:in mai 2009 am ramas insarcinata,am anuntat angajatorul in scris cu o adresa si cu act de la medicul specialist.In ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa trimit in somaj o persoana care va reveni la serviciu din ccc? danabunea danabunea Daca o persoan care e in ingrijire copil si in martie ar trebui sa vina la servici, dar intre timp i s-a desfiintat postul pot sa o dau in somaj? Cand o sa am ... (vezi toată discuția)