avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de risc maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de risc maternal

Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt pasii in obtinerea concediului de risc maternal?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:11, 18 Aprilie 2012
Conform OUG nr.96/ 2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, concediul de risc maternal este concediul de care beneficiază salariatele gravide, care au nascut recent sau care alapteaza pentru protectia sanatatii si securitatii lor si/sau a fatului ori a copilului lor.

Concediul de risc maternal se poate acorda, în întregime sau fracţionat, pe o perioadă ce nu poate depăşi 120 de zile, de către medicul de familie sau de medicul specialist care urmareste sarcina, care va elibera un certificat medical în acest sens, dar nu poate fi acordat simultan cu alte concedii prevăzute de legislaţia privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.

Pasi de urmat pentru obtinerea concediului si indemnizatiei de risc maternal:
[ link extern ] /

Buna seara,

Ce acte sunt necesare pentru a obtine recomandarea de concediu de risc maternal de la medicul de medicina muncii? Este obligatoriu ca medicul de medicina muncii sa aiba incheiat un contract de prestari servicii cu angajatorul sau recomandarea de risc maternal se poate obtine de la oricare medic de medicina muncii?

multumesc
Concediul de risc maternal se poate acorda de către medicul de familie sau de medicul specialist care urmareste sarcina.

Trebuie sa existe o evaluarea privind riscurile la care sunteti supusa la locul dvs de munca efectuata de catre angajator si medicul de meducina muncii ...

In mod normal , fiecare angajator ar trebui sa aiba un astfel de contract incheiat cu un medic de medicina muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Risc maternal alya87 alya87 buna ziua am si eu o intrebare sant insarcinata in 25 sapt de curand au aparut complicati la sarcina . medicul ginecolog ma anuntat ca am probleme si risc sa ... (vezi toată discuția)
Sarcina cu risc și medicina muncii Madalina Prise Madalina Prise Buna ziua! In cat timp este obligat angajatorul să anunțe medicina muncii că eu sunt însărcinată? Și dacă am o sarcina cu un risc foarte mare de a ... (vezi toată discuția)
Risc maternal lucaadela lucaadela Buna ziua!am vechime 4 lunii intr-o firma de aluminiu,eu vreau sa intru in risc maernal dar firma ma tot duce cu zaharelul.ce pot face.Multumesc! (vezi toată discuția)