avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta in familie

Buna seara.
Sunt casatorita de 22 ani si am ajuns sa ies in strada impreuna cu 2 copii dintre care unul minor din cauza violentei sotului meu. Este foarte gelos si am avut parte doar de batai in toti acesti ani, a devenit foarte agresiv, ma ameninta chiar si cu moartea. Plus de asta, avem de intretinut o batrana,mama sotului meu cu care se comporta extraordinar de urat si nici ea nu mai poate locui cu el. Nu stiu ce sa fac, poate ma puteti ajuta cu parerile dumneavoastra pentru ca eu sunt disperata.
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 10:07, 19 Aprilie 2012
Buna dimineata ! Nu sunt experta in acest domeniu ,dar va pot da cateva sfaturi : in primul rand ar trebui sa faceti o plangere la politie insotita de un certificat medico-legal daca aveti urme vizibile ale abuzurilor ..in acest caz politia stie ce e de facut. Puteti obtine un ordin de restrictie impotriva lui ( 200 m ,pe o perioada de maxim 2 ani ) ,iar totodata acesta ar putea fi dat afara din locuinta si pus sa plateasca cheltuielile de intretinere pana va gasiti un adapost. Aceste lucruri le-am aflat citind despre legea promulgata pe 8 martie 2012 ,deci sper sa nu gresesc. Sper ca v-am fost de ajutor. Succes
Dupa opinia mea nu are rost sa mai stati langa un asemenea om, mai ales daca v-ati convins ca el nu se mai poate schimba.
De regula, nu sfatuiesc pe nimeni sa divorteze, daca lucrurile mai pot intra pe un fagas normal, insa, in cazul dvs. nu cred ca o plangere la politie ar rezolva mare lucru. Din contra. S-ar putea ca situatia sa scape total de sub control si sa se termine totul foarte rau.

Cred ca ar trebui sa va ganditi serios daca merita sa va petreceti ultima parte a vietii intr-o continua teroare. Incercati sa iesiti cat mai repede din acel mediu incarcat de agresivitate.

Ar fi bine sa aveti o discutie serioasa cu copiii dvs., care deja sunt mari, si sa decideti in consecinta, toti trei, ce e mai bine pentru dvs. si pentru ei.

Nimeni nu o sa va ridice statuie daca va veti duce o viata de martira langa un sot violent, ce poate intr-un moment de intunecare a mintii sa va lase infirma sau chiar sa va ucida.
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2012
ContSters241434, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loviri in familie ContSters59602 ContSters59602 va rog frumos sa ma ajutati!cum se poate obtine un certificat medico legal?in urma unor agresiuni fizice primite de la tatal meu?mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Sot violent care ma ameninta cu moartea elena3 elena3 va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac in cazul in care sotul meu ma bate si fug de acasa de frica sa nu ma omoare, solicit politia la 112?este o persoana foarte ... (vezi toată discuția)
Martor violenta domestica sorinmbo sorinmbo Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Suntem mutati de doua luni intr-un bloc din sectorul 3, in chirie, eu, sotia si copilul de 7 ani. De vreo 3 saptamani, in ... (vezi toată discuția)