avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozit forfetar ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozit forfetar ?

Am un srl cu asociat unic si este suspendat.

As vrea sa lichidez firma ca nu mi-a adus nimic si sa nu mai am griji.

Pe firma am o dacie cu care merg eu.

Din 2013 se introduce un impozit pe transferul masinii cumparate inainte de 2007, or masina de pe firma e veche, deci ar trebuie sa platesc taxa fff mare.


Ce ma sfatuiti ?

1. daca forfetarul nu mai e in vigoare, sa reiau activitatea SRL ului si sa vand masina cat mai repede.

2. daca forfetarul mai e in vigoare, cat inca mai e suspendata sa dau o decizie prin care imi dizolv societatea si astfel masina trece in patrimoniul meu ca asociat unic ?

Ideea este sa evit forfetarul daca mai e in vigoare dar si sa nu prind cu masina pe firma anul 2013 ca altfel taxa de transfer costa de peste 3 ori cat valoarea masinii

multumesc pentru sfaturi si timpul acordat

Cel mai recent răspuns: dumitru2000 , utilizator 13:15, 21 Aprilie 2012
Despre impozitul forfetar va spun ca nu mai e in vigoare in acest an.
va multumesc


imi puteti spune va rog ce pasi trebuie sa fac dpdv contabil dupa incetarea suspendarii activitatii firmei ca sa vand masina firmei

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare srl asociat unic lichidare patrim catre as unic vs. vanzare dacie dumitru2000 dumitru2000 Am un srl cu asociat unic si este suspendat. As vrea sa lichidez firma ca nu mi-a adus nimic si sa nu mai am griji. Pe firma am o dacie cu care merg ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate pe trei ani m_nitu m_nitu Buna ziua . datorita impozitului forfetar ma vad nevoita sa suspend activitatea firmei. Vreau sa va intreb daca are vreo influenta acest lucru asupra ... (vezi toată discuția)
Taxa forfetara pentru o fima care nu a desfasurat activitate Gabriela Budeanu Gabriela Budeanu Va rog sa ma ajutati cu informatii despre aceasta taxa. Pana acum n-am reusit sa aflu daca taxa forfetara se depune si pentru firmele care nu au avut deloc ... (vezi toată discuția)