avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cheltuieli de protocol
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cheltuieli de protocol

buna ziua. am si eu o intrebare referitoare la chelt de protocol. in factura emisa de catre hotel, pe linga cazare, servicii parcare, restaurant apar si minibar si bauturi alcoolice si tva-ul aferent.ce regim suporta aceste cheltuieli si tva-ul aferent(respectiv minibar si bauturi alcoolice) si care sunt inregistrarile contabile. multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 15:13, 19 Aprilie 2012
Inregistrarea facturii de protocol

% = 401
623
4426

Conform art 145 alin 5 lit b, TVA aferenta alcool este nedeductibil
„(5) Nu sunt deductibile:
b) taxa datorata sau achitata pentru achizitiile de bauturi alcoolice si produse din tutun, cu exceptia cazurilor in care aceste bunuri sunt destinate revanzarii sau pentru a fi utilizate pentru prestari de servicii.”


635 = 4426

Conform prevederilor art. 21 alin. (3) lit. a) din Codul fiscal, cheltuielile de protocol sunt deductibile in limita unei cote de 2% aplicata asupra diferentei rezultate dintre totalul veniturilor impozabile si totalul cheltuielilor aferente veniturilor impozabile, altele decat cheltuielile de protocol si cheltuielile cu impozitul pe profit."




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli protocol iuli-ana iuli-ana patronul vrea ca fiecare angajat sa poata bea o cafea si apa minerala in fiecare zi, cheltuielile le voi inregistra pe protocol 2 % , e corect. (vezi toată discuția)
Cheltuieli protocol daryana daryana Am o societate care este platitoare de TVA. In luna iulie am achizitionat cu factura bauturi alcoolice pentru cheltuieli de protocol. Care sunt articolele ... (vezi toată discuția)
Protocol 2% torex2 torex2 Ce se intelege prin protocol 2%, pot sa cumpar in avans inclusiv haine (costum sau ceva in genul) sa le facturez pe firma si in limita a 2% din profitul brut ... (vezi toată discuția)