avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general trebuie sau nu un inventar al marfurilor expuse pt ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

trebuie sau nu un inventar al marfurilor expuse pt vanzatorii in regim ambulant

buna ziua,
am o II. confectionez si comercializez bijuterii ( hand made). o cunostinta care lucreaza in politie mi-a spus ca daca merg in targuri sa vand aceste bijuterii trebuie sa am un inventar al bijuteriilor expuse si un inventar al materiei prime din care confectionez bijuteriile si toate facturile care demonstreaza provenienta materialelor din care confectionez bijuteriile. la infiintarea II mi s-a spus ca evidenta contabila necesara este foarte simpla fiind in partida simpla, deoarece presupune doar un registru de incasari plati un registru inventar care se completeaza doar la sfarsitul anului si un registru unic de control, iar singurele operatiuni necesare sunt trecerea in ordine cronologica a platilor si incasarilor in registrul de incasari plati. cum trebuie sa procedez? la targuri noi confectionam in timp ce stam cu standul expus, bijuterii, asa ca nu am cum sa am un inventar " la sange", mai ales ca sunt si pierdeeri, margele stricate sau modific unele bijuterii existente dupa cum doreste clientul cand cumpara. sa nu mai spun ca sunt atat de multe materiale incluse in procesul de confectionare incat e aproape imposibil de tinut o evidenta reala.cum trebuie sa procedez pt a fi in legalitate si a nu avea probleme nici fiscale nici juridice? multumesc.
Cel mai recent răspuns: iubiritza , utilizator 11:56, 20 Aprilie 2012
Folositi un aviz de insotire a marfii in care treceti toate produsele proprii pe care le luati cu dumneavoastra pentru a le comercializa in ziua respectiva. La un control, cat aveti pe taraba si cu banii incasati, sa dea ce aveti trecut pe aviz.
Daca mai si confectionati ar trebui sa aveti trecuta si materia prima dar e complicat.
Informatii aveti si la adresa [ link extern ]
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calificare pentru deschidere pfa anita10 anita10 Buna ziua, pentru infiintarea unui pfa avand ob. de activitate confectionarea de diverse articole unicat hand-made crosetate, tricotate (vestimentare si ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intreprindere individuala iubiritza iubiritza buna ziua, am infiintat o II, profil confectionare si vanzare in piete targuri a bijuteriilor hand made. urmatorul pas este sa invat cum anume trebuie sa tin ... (vezi toată discuția)
Completare registru inventar i.i. isa1980ro isa1980ro Buna ziua! Detin o I.I. cu obiect principal de activ :3213, Confectionarea imitatiilor de bijuterii si a articolelor asemanatoare, si coduri secundare: ... (vezi toată discuția)