avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugere sau .. ce ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugere sau .. ce ?

Pe data de 5 aprilie, pisica mea a cazut de la etajul 5 si a spart luneta unei masini, parcata in fata blocului. In seara zilei cu pricina, suna la usa mea niste vecini care ma intreaba daca am pisica si mi-o arata intr-un colt, in scara blocului.

Astazi, 20 aprilie, am mers cu pisica la medic (cabinet la scara blocului) unde ma opreste un domn care spune ca pisica pe care o aveam in brate a cazut pe masina lui si i-a spart luneta. Eu aveam pisica infasurata cu un capot, el m-a oprit, s-a uitat la pisica si mi-a spus ca el a vazut-o si ca ea e pisica ce i-a cazut pe luneta. Eu, speriata, am incercat sa ii spun alta poveste, moment in care el mi-a spus ca are martori si ca nu ar vrea sa ajungem la politie. M-a intrebat la ce apartament stau si ca o sa treaca mai tarziu pe la mine.

Mentionez ca masina era o dacia solenza si ca domnul nu e vecin in bloc cu mine.

Ce ar trebui sa fac ? Ce sa ii spun ? Ce se poate intampla ?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
ContSters240593, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters240593 , utilizator 17:42, 20 Aprilie 2012
Inainte de toate: Cum se simte pisica? Faptul ca o biata pisica a alunecat de la un etaj superior si a aterizat pe luneta unei masini, parcate periculos de aproape de bloc, se raporteazã doar la o pisica oarecare si neatenta, care sunt sigur ca nu este unica in zona. Pe de alta parte, persoana ca v-a oprit, va trebui sa dovedeasca temeinic ca pisica dumneavoastra este autoarea „crimei”, simpla arãtare cu degetul precum şi presupuşii martori nu au nici un temei legal. Lasati personajul in pace, pentru ca nici dumneavoastra nu aveti certitudinea ca luneta nu era sparta dinainte de presupusul accident.
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
ContSters56297, utilizator
Pisica e bine, a fost operata imediat dupa incident. Nu are nicio fractura, astazi i-am scos doar firele de la operatie.

Dumnealui parea foarte sigur pe cele reiterate mai sus, chiar el spunand ca "am vazut pisica cum a intrat in scara blocului si a urcat la etajul 1" (eu locuiesc la 5). Mi se pare putin ciudat pentru ca de-ar fi fost asa, ar fi cautat atunci vinovatul si nu dupa 2 saptamani.

El nu imi stie numele, eu locuind in chirie, insa i-am spus eu (intimidata fiind, numarul apartamentului).

Ma intreb ce ar putea spune la politie ? Distrugere pe 217 Cod Penal ? Nu cred, e o pisica.. pericol social zero. Proces civil ? Nu stiu daca renteaza.

Intrebarea pe care o am.. el urmeaza acum (dupa cum mi-a zis) sa vina la usa mea sa discutam cred. Ce sa fac ? Sa ii deschid usa ? Daca merge la politie... ce rezolva ?
Si daca merge partea vatamata la politie, politia ce o sa faca? O sa aresteze pisica? :happy:
Codul penal este pentru oameni, nu pentru animale.
Va faceti griji degeaba.
Eu locuiesc singura aici si nu i-as da drumul la usa. Va intrebam daca nu ii dau drumul la usa.. ce poate face ?

As putea fi trasa la raspundere cu o amenda, poate, pe legea 61/1991 art. 2, al. 17... dar.. nu stiu.
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
ContSters240593, utilizator
In penal proprietarul masinii nu va rezolva nimic fiindca un animal nu poate sa raspunda penal.
Poate fi insa antrenata raspunderea pe civil, fiind vorba despre raspunderea proprietarului pentru prejudiciul creat de animalul aflat in paza sa juridica .
Art. 1375 Cod civil:
Răspunderea pentru prejudiciile cauzate de animale
Proprietarul unui animal sau cel care se serveşte de el răspunde, independent de orice culpă, de prejudiciul cauzat de animal, chiar dacă acesta a scăpat de sub paza sa.


Alte discuții în legătură

Sanctiuni proprietar pisica Alexandra.A. Alexandra.A. Buna ziua, Detin o pisica de aprox 5 ani,este ingrijita si sterilizata. Pisica nu sta doar in casa, mai iese si afara dar avem grija sa mergem sa o luam sa nu ... (vezi toată discuția)
Bună. am o întrebare. ce pot face in cazul in care pisica vecinului ... Aolys Aolys Bună. Am o întrebare. Ce pot face in cazul in care pisica vecinului îmi intră în casă și îmi atacă pisica și pe mine însumi lăsând răni? Pisica ... (vezi toată discuția)
Vecin zgomotos cristina2008 cristina2008 Mama mea este in varsta de 82 de ani si locuieste la bloc. Are mereu probleme cu vecina de deasupra, in sensul ca aceasta face zgomote la ore la care oamenii ... (vezi toată discuția)