avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sanctiuni proprietar pisica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sanctiuni proprietar pisica

Buna ziua,
Detin o pisica de aprox 5 ani,este ingrijita si sterilizata. Pisica nu sta doar in casa, mai iese si afara dar avem grija sa mergem sa o luam sa nu intre pe scara.Problema este ca de putina vreme pisica si-a facut nevoile pe presul unei vecine.Ne-a comunicat acest lucru intr-un mod nu foarte politicos dar am inteles, nu a fost prea placut,i-am spus ca ne pare rau pentru situatia creata si ca vom incerca sa rezolvam situatia ( i-am curatat vecinei la usa) am vorbit cu vecinii ca atunci cand o vad sa nu ii mai permita accesul pe scara blocului ca o vom lua noi in casa.De curand aceiasi problema, un scandal mai mare ca cel precedent creat de vecina care a zis ca ne da in judecata. Intrebarea mea este ce la ce sanctiuni ma pot astepta in cazul in care ma actioneaza instanta? ( eu fac tot posibilul ca pisica sa nu mai stea afara, am inteles si nemultumirea ei dar daca eu nu sunt pe faza si pisica intra iar pe scara cu vreun vecin si urca iar la vecina si se repeta situatia ).
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:45, 11 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema pleaca de la faptul ca pisica n-ar trebui lasata afara nesupravegheata.

Codul civil, art 1375;
Răspunderea pentru prejudiciile cauzate de animale
Proprietarul unui animal sau cel care se servește de el răspunde, independent de orice culpă, de prejudiciul cauzat de animal, chiar dacă acesta a scăpat de sub paza sa.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform dispozitii civile in vigoare,proprietarul animalului raspunde pentru prejudiciile/
pagubele produse de acesta tertilor
incercati sa solutionati amiabil cu vecinul
Incercati sa nu mai lasati pisica sa se deplaseze pe partea comuna de condominiu deoarece riscati sanctiuni inclusiv de la politia animaleleor
Pentru siguranta si securitatea pisicii mai bine acordati atentie sporita cu deplsarea acesteia in imobilul de locuit in comun pentru ca pentru vecin este mai convenabil sa ia pisica sa o arunce in alta zona decat sa ma demareze actiune in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere sau .. ce ? ContSters240593 ContSters240593 Pe data de 5 aprilie, pisica mea a cazut de la etajul 5 si a spart luneta unei masini, parcata in fata blocului. In seara zilei cu pricina, suna la usa mea ... (vezi toată discuția)
Bună. am o întrebare. ce pot face in cazul in care pisica vecinului ... Aolys Aolys Bună. Am o întrebare. Ce pot face in cazul in care pisica vecinului îmi intră în casă și îmi atacă pisica și pe mine însumi lăsând răni? Pisica ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vin catre dvs. cu o intrebare privind sanctiunile/ ... stefan.nita stefan.nita Buna ziua, Vin catre dvs. cu o intrebare privind sanctiunile/ masurile pe care le poate lua o autoritate privind speta de mai jos: Intr-un complex de ... (vezi toată discuția)