avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general semnatura electronica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

semnatura electronica

Buna seara!
Declaratiile fiscale ale firmei sunt semnate si depuse electronic de firma cu care avem incheiat contract de prestari servicii. Administratorul doreste sa achizitioneze pe numele sau un certificat digital pentru a verifica pe portalul ANAF daca firma de contabilitate depune declaratiile la timp ....
Dupa ce trimite formularul 150 la anaf cu CUI-ul firmei pentru care vrea sa faca verificarea exista posibilitatea ca sa i se anuleze dreptul firmei de contabilitate de a semna si depune declaratiile? deoarece in acest caz vor fi doua persoane cu drept de semnatura electronica pt aceeasi firma...

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 11:20, 21 Aprilie 2012
Pentru fiecare declaratie depusa electronic se descarca recipisa, care de regula se listeaza pe ultima pagina a declaratiei si care arata data la care s-a depus declaratia si daca este valida.
Retragerea imputernicirii se face prin incheierea unui act la notariat, asa cum ati procedat si in momentul in care ati acordat acest drept firmei respective.

Nu are legatura verificarea depunerii declaratiilor cu achizitionarea unui certificat digital. Acestea se pot verifica si fara certificat digital pe site-ul ANAF, cu numarul de inregistrare atribuit la depunerea fiecarei declaratii si CUI-ul societatii.

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica. obtinere. etape. - atentie! din 1 iulie 2011 declaratia 112 se depune doar online! Valentin_buzau Valentin_buzau [b]Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica. Obtinere. Etape. - Atentie! Din 1 iulie 2011 Declaratia 112 se depune doar ONLINE! ... (vezi toată discuția)
Reinnoire semnatura electronica OANA GHEORGHE OANA GHEORGHE Buna ziua, In momentul reinnoirii semnaturii electronice este necesara si crearea, respectiv inregistrarea unei noi adrese de email? Am depus astazi pe ... (vezi toată discuția)
Certificat digital oceausu oceausu am un certificat digital cu care depun declaratii fiscale pentru alte firme.In luna noiembrie 2014 mi-am facut o firma pe numele meu.Cum procedez pentru a ... (vezi toată discuția)