avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot fi acuzat de calomnie ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot fi acuzat de calomnie ?

buna ziua...am trait o experienta neplacuta cu un medic veterinar in sensul ca am vrut sa sterilizez 4 pisicute...am fost cu ele la un dr si le-am operat...problema e ca dp o ora una dintre pisici a murit m-am intors cu ea la domnii doctori si nu am primit nici o explicatie pt pisica moarta...ba chiar un ''de ce plangeti dra a murit ce vreti acum?"...in urm 2 zile starea pisicilor a evoluat in sens negativ...nu mancau temperatura...am decis sa schimb medicul...dp zile de tratament care nu duceau la nici un rezultat dr a decis ca singura cale de a le salva este sa le dechida din nou...in urma reoperarii s-au constatat o serie de nereguli pe langa faptul ca toate cele 3 aveau cavitatea abdominala plina de puroi...din pacate 1 dintre ele nu arezistat celei de-a 2 opratii infectia fiind prea mare...asa ca am decis sa fac plangere la directia sanitar veterinara... mesaje pe facebook si diferite forumuri cu povestea mea si o sesizare la ziarul local....iar reactia domnilor medici a fost ca ma dau in judecata, probabil pt calomnie....precizez ca nu am fc examen necropsic la cele 2 pisici moarte din lipsa de resurse financiare...dar cred ca as putea cere un raport constator privind starea pisicilor de la al 2 lea medic...ce pedeapsa as putea primi in acest caz?sau cum ma pot apara?va multumesc
Pedeapsa?Nicio pedeapsa in sensul penal. Daca ei dovedesc prejudiciu material, va pot cere daune in instanta civila dar si atunci dvs avand acte puteti face cerere reconventionala si sa le cereti acelasi lucru (presupun ca aveti chitantele de la al doilea medic, nu?)
da am ...ce bine ma speriasem putin:)multumesc de raspuns
Prin decizia nr. 8 s-a admis recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi sesizarea Colegiului de conducere al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în sensul că, normele de incriminare a insultei şi calomniei cuprinse în art. 205 şi art. 206 din Codul penal, precum şi prevederile art. 207 Cod penal privind proba verităţii, abrogate prin dispoziţiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006, dispoziţii declarate neconstituţionale prin decizia nr. 62 din 18 ianuarie 2007 a Curţii Constituţionale, nu sunt în vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta, calomnia titimarina titimarina Va salut, din nou am citit sute de mesaje pe acest forum. Am intrebat chiar, cum se procedeaza in cazul insultei si calomniei. Pentru aceasta, am mai multe ... (vezi toată discuția)
Injuria la locul de munca Alvaro Liniers Alvaro Liniers o prietena a fost injuriata la locul de munca de fosta soacra sa, si a incercat sa scuipe acolo, intr-un magazin cu clienti si colegi de serviciul, si dupa ... (vezi toată discuția)
Despre calomnie cristina diana toma cristina diana toma As dori sa stiu cum se poate proba trimiterea unui comentariu calomnios la adresa mea in rubrica de comentarii a unui ziar.Multumesc mult (vezi toată discuția)