avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Avize insotire marfa operatiuni triunghiulare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Avize insotire marfa operatiuni triunghiulare

Firma A incheie cu firma B contract de vanzare-cumparare beton. Firma B vinde mai departe catre firma C produsele achizitionate de la A. A emite factura catre B cu un pret P1, iar B emite factura catre C cu un pret mai mare, P2. Transportul este efactuat de A direct catre C (la una din locatiile lui C) cu masinile lui A. Factura emisa de A este o factura centralizatoare intocmita in baza mai multor avize de expeditie. Avizele sunt emise de A catre B (pentru ca are incheiat contract cu B, nu cu C).
Cand B emite factura catre C, trebuie sa emita si avize de expeditie? (pentru ca factura cuprinde mai multe transporturi.)
Cum ramane cu declaratia de conformitate? Poate B sa o dea lui C?
A, B si C sunt firme din Romania, platitoare de TVA.
Dar in cazul in care marfa este transportata mai itai de la A la B, si apoi de la B la C, B trebuie sa emita avize de expiditie pentru factura sa centralizatoare?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 23:13, 22 Aprilie 2012
In situatia in care nu se intocmeste factura la fiecare livrare este obligatorie emiterea de avize, acestea fiind documentele care insotesc marfa si pe baza carora se va intocmi factura centralizatoare. Beneficiarului C i se atasa avizului copie comforma de pe declaratia de comformitate emisa de furnizorul A
Da, dar intrebarea este daca B emite avize de expeditie catre C, sau B ataseaza la factura emisa de el catre C avizele emise de A catre B. Sa retinem ca transportul il face A direct catre C.
Sigur ca da. Firma B trebuie sa emita la randul ei avize de insotire a marfurilor. Dvs. in acest caz nu mai aveti decat obligatia in calitate de transportator de intocmire a foii de parcurs pe care mentionati locul destinatarul final. Iar marfa trebuie sa fie insotita pe timpul transportului de avizele emise de firma B, nu pe cele emise de Dvs.

Declaratiile de conformitate se pot preda in copie de firma B, firmei C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente materiale revandute tincuta30 tincuta30 Avem urmatoarea situatie: Firma B, din Romania, inregistrata in scopuri de TVA este cumparator - revanzator de materiale constructii. Achizitioneaza materiale ... (vezi toată discuția)
Avize-facturi igna_florin igna_florin pot sa transport beneficiarului marfa si sa ii facturez in baza avizelor doar luna urmatoare pana in data de 15 a lunii viitoare pentru luna curenta? avand in ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala + aviz de expeditie sau doar factura fiscala? Novi_D Novi_D Buna seara! Sunt la inceput de drum si as dori sa ma lamuresc in privinta catorva aspecte: - daca si de ce factura fiscala trebuie insotita de avizul de ... (vezi toată discuția)