avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrbare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrbare

O batrana a dori sa doneze casa unor tineri cu clauza de intretinere .Acestia cu concursul unui notar au incheiat act de vanzare -cumpararea fara nici o clauza punand-o sa semneze ca a primit suma de 200 mil. lei. Batrana este nestiutoare de carte si in plus are si probleme de auz. As dori sa o ajut sa-si recapete casa . Cum trebuie procedat?
Cel mai recent răspuns: ContSters199008 , utilizator 07:07, 22 Aprilie 2012
Doar in instanta. Insa , daca notarul care a incheiat contractul a solicitat, asa cum se impunea , fiind vorba despre un vanzator in varsta, documente medicale care sa ateste faptul ca avea discernamant, se poate sa nu existe sanse, considerandu-se ca a incheiat vanzarea in cunostinta de cauza.
S-ar putea invoca totusi faptul ca au existat vicii de consimtamant, eroarea de pilda, intrucat batrana dorise de fapt sa incheie un contract de intretinere, sau chiar faptul ca cei care au cumparat s-au folosit de manopere dolosive ( viclene) pentru a o determina sa incheie contractul. Se poate folosi faptul ca batrana nu aude ...
S-ar mai putea invoca neplata pretului si chiar multe alte lucruri, insa va fi necesara implicarea unui avocat care sa incerce sa faca tot posibilul pentru revocarea contractului....
Va multumesc pentru raspuns.Actele necesare vanzarii (extrsul de carte funciara si intabularea ) au fost obtinute de respectivii fara acordul batranei.

Va multumesc pentru raspuns.Actele necesare vanzarii (extrsul de carte funciara si intabularea ) au fost obtinute de respectivii, din primarie fara acordul batranei. Ar fi interesant de vazut cine a depus cererea si al cui este scrisul.Batrana a fost dusa cam cu forta. Desi batrana i-a spus notarului ca nu stie carte ,nu i s-a citit ceea ce avea sa semneze.I s-a spus ca stiu acesti copii ce au de facut. Mai mult dacat atat se pretinde ca a fost un act de vanzare cumparare, cine a platit impozitul aferent sumei primite,batrana spune ca nu i s-a cerut sa plateasca nici un ban.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doi proprietari ai aceluiasi teren boban81 boban81 Am intrebat toata saptamana trecuta acelasi lucru ,ma poate lamuri cineva? Am cumparat pe data de 15.03.2012 un teren de la o batrana iar pe data de 16 a ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol ioneliya38 ioneliya38 buna ziua,am nevoie de ajutor ptr a lumuri o problema.in anul 1996 tatal mea mi-a donat 7500mp teren arabil,el ramanand cu 1500mp.in anul 2005 vinde acest ... (vezi toată discuția)
Manopere dolosive RamonaBG RamonaBG care e explicatia acestui grup de cuvinte? manopere dolosive (vezi toată discuția)