avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de parteneriat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de parteneriat

Am o firma, de aproximativ 3 luni, domeniu de activitate prestari servicii. In afara de firma, am si locul meu de munca, din care practic traiesc in momentul de fata. Firma face parte dintr-un plan pe termen lung.

Cu serviciile care trebuie prestate, este ok, ma descurc, problema o constituie gasirea clientilor. Avand in vedere faptul ca deocamdata nu vreau sa investesc prea mult, sau sa angajez personal propriu, ma gandeam la o varianta, conform careia sa semnez cu cineva un contract parteneriat. Persoana in cauza are o firma, si este vorba practic de un contract, intre cele doua societati.

Ideea este ca omul sa dea telefoane, sa caute clienti, iar la sfarsitul lunii, sa-mi factureze un anumit procent din sumele realizate. Practic firma lui imi presteaza servicii de pulicitate, imi promoveaza imaginea si imi cauta clienti. Din valoarea contractelor incheiate cu clientii gasiti de partener, acesta va primi un procent. Imi va emite factura.

Ce parere aveti de aceasta solutie, din punct de vedere juridic? Este ceva in neregula? Ma puteti ajuta eventual cu ceva modele?......sau ce solutii imi propuneti ?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: magyari , utilizator 12:43, 15 Decembrie 2008
Interpretand art. 78 lit. e din codul fiscal s-ar putea sa fie posibila varianta unui contrac de comision cu o persoana fizica, dar totul depinde de interpretarea pe care o da fiscul. Daca iei considerea ca este o fapta de comert?
Da, cam asa inteleg si eu. Dintr-un punct de vedere, eu voi incheia un contract cu o persoana fizica, iar acesta isi inregistreaza contractul la finanta, urmand sa plateasca impozit pe venit. Pe de alta parte, eu ca societate, imi platesc toate contributiile. Nu vad unde ar fi problema, sau cine ar putea sa se lege de firma......

Pe de alta parte, undeva parca ceva nu e in regula, acesta fiind si motivul pentru care am apelat la forum
Si in cazul in care fac o conventie civila, cu o pesoana fizica ? Persoana imi presteaza anumite servicii de promovare, iar in cazul in care se realizeaza un contract, primeste un procent.

Contractul se inregistreaza la finante, deci toata lumea plateste catre finante obligatiile. Mai are cine sa se lege de mine ? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colaborare cu persoane fizice neautorizate in baza unui contract de comision? prindeo prindeo Buna ziua, Am deschis recent o firma care se ocupa cu intermedieri, si am nevoie sa colaborez cu persoane fizice pentru a prospecta piata si a-mi gasi ... (vezi toată discuția)
Contract mandat comercial Lori47 Lori47 O societate X cu profil de activitate comert doreste sa incheie contract cu o firma Y care sa gaseasca noi clienti pentru firma X. Firma X va factura marfa ... (vezi toată discuția)
Resurse umane - contract de mandat ArthurFHB ArthurFHB Buna ziua, As vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate legala de a angaja echipa de vanzari in baza unui contract de mandat. Practic, am nevoie ca acesti ... (vezi toată discuția)