avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren

vreau sa stiu ce lege este pentru terenul agricol care se lucreaza comasat pe mica intelegere ,,eu lucrez terenul tau tu lucrezi terenul meu pentru a putea lucra suprafata mai mare de teren. in cazul in care ma trezesc ca la 1 mai vine un alt arendas ca vrea sa ma mute dupa o tarla care lucrez eu dar eu oferndui un teren in alta parte el refuzand tinand mortis sa ma mut, eu iam oferit un teren sa lucreze pana la toamna apoi ne punem fiecare unde avem terenul el nu s-a dus la politie sa puna plangere eu cum pot sa i dau terenul acum?
Cel mai recent răspuns: marietka , utilizator 19:45, 24 Aprilie 2012
Noul Cod Civil.
Odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Civil, la 1 octombrie a.c., legea arendării nr. 16/1994 a fost abrogată. Astfel, noul regim juridic al arendării este prevăzut la secţiunea a treia a Codului Civil - Reguli particulare în materia arendării.
Art. 1838
,,(1) Contractul de arendare trebuie încheiat în formă scrisă, sub sancţiunea nulităţii absolute.
(2) Sub sancţiunea unei amenzi civile stabilite de instanţa de judecată pentru fiecare zi de întârziere, arendaşul trebuie să depună un exemplar al contractului la consiliul local în a cărui rază teritorială se află bunurile agricole arendate, pentru a fi înregistrat într-un registru special ţinut de secretarul consiliului local.
(3) Când bunurile arendate sunt situate în raza teritorială a mai multor consilii locale, câte un exemplar al contractului se depune la fiecare consiliu local în a cărui rază teritorială sunt situate bunurile arendate.
(4) Dispoziţiile în materie de carte funciară rămân aplicabile.
(5) Toate cheltuielile legate de încheierea, înregistrarea şi publicitatea contractului de arendare revin arendaşului.,,
eu detin contract de arenda pe o suprafata de teren arabil care este in mai multe locuri dar eu il lucrez in alta parte de doi ani,, ca sa ma trezesc acum cu un alt arendas ca vrea sa ma dea la o parte dupa acel teren,vreau sa stiu daca eu deja am infiintat cultura ma poate da la o parte?eu ia-m oferit teren in alta parte pana imi iau cultura la 1 septembrie dar el refuza .cum ma pot apara? am cerut la primarie sa-mi dea adresa propritarului pe acel teren care sunt inlaturat in baza legii 544 dar mi sa spus ca nu se poate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de arendare Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , As dori sa va intreb unde trebuie sa mergem,pentru a incheia un contract de arendare si ce acte ne trebuie ? Calde multumiri ! (vezi toată discuția)
Contract de arendare - conditii de incheiere a contractului nikescu nikescu Buna ziua, Va rog sa-mi detalii asupra modului cum se face un contract de arendare. Trebuie autentificat notarial? Multumesc! (vezi toată discuția)
Arenda branzovenescu branzovenescu Am o suprafata de pamant pe care as dori sa o arendez pe o perioada lunga de timp (zeci de ani), cu o plata fixa la inceputul arendarii. Ce acte ar trebui ... (vezi toată discuția)